Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поднесе поредната изненада. Той мощно

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поднесе поредната изненада. Той мощно
Коментари Харесай

Изненада от Борисов. Подкрепи Радев, хвърли оферта на ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сервира следващата изненада. Той мощно поддържа президента Румен Радев и изясни по какъв начин Демократична България ще поддържа ГЕРБ.

Ще вкараме в Народното събрание един проектозакон, който да звучи като Закон против свръхпечалбите, които се получават от съветските компании с помощта на дерогациите, които са издействани в Брюксел. Той би трябвало да включва горивата, дизела, елементарния бензин. Това ще касае освен физическите лица, само че и бизнеса, заяви в Широка лъка Борисов. Така цените на горивата внезапно ще паднат. Същия закон – за ограничение на свръхпечалбите, обаче внася и служебното държавно управление. Новината за това заяви икономическият министър Никола Стоянов.
-->
" Имаме фонд за гарантиране на енергийната сигурност. И разликата в цената отива в този фонд и от там - на бензиностанциите. Това е като тип подаяние. Защото за две години четири бюджета направиха. И все не им стигна! И все не можаха, и все нещо объркаха, сподели Борисов.

Убеден съм, че сътрудниците от Демократична България ще желаят да измият срама, че 6-7 месеца следиха по какъв начин Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока " Газпром ". И съм уверен, че те ще са първите, които ще се включат против тази неправда - против свръхпечалбата, която Кирил и Асен препират посредством дерогацията ", съобщи той.

" Анонсираме го, на следващия ден ще го внесат. Даже в случай че намерите - дано го внесат повече парламентарни групи.. Може всичко, което сме правили, да не е било идеално. Но сме имали предпочитание да е идеално. А те не могат да си видят грешките ", сподели Борисов.

" Единственият метод да има държавно управление, аз съм практик, е да има контактни групи. Контактни групи преди президентът Радев да връчи мандата. Но би трябвало да сме се разбрали, че с втория или с третия ще имаме държавно управление ", уточни Борисов.

" Вие видяхте ли оня ден за Еврозоната международният първенец по банкрутиране на банки - проф. Румен Гечев, беше срещу Еврозоната. Ако бях на Нова телевизия, по този начин щях да го изписвам, под името - " международен първенец по банкрутиране на банки ", добави той.

" От мен да запомните, като слушаш кое нервира съперниците ви, ще разберете доста неща за себе си. Те си мислят, че народът е не запомнил какво направиха с " Джемкорп ", какво " направиха " с корупцията по високите етажи.

А в този момент от заран до вечер се чудят по какъв начин президентът Радев да го вкарат в играта - от страната на неприятните. Хвърлят му през три месеца да прави държавно управление. Ами неговите функционалности са президентски и ние, като не му даваме държавно управление, каквото може, това сглобява ", разяснява още Борисов.

Той добави, че като се съберат контактните групи, да бъде несъмнено кой ще бъде министър председател, финансов министър, министър на стопанската система и така нататък " Сега е извънредно време, ужасна война. И ние ясно сме декларирали позицията си. Най-големите  партии в Европа ме канят като специфичен посетител, с цел да ме чуят, да си приказваме. Защото България, Балканите, Берлинският развой е извънредно значим за тях ", означи той.

" Аз съм податлив да създадем всичко, с цел да бъде добре на българите. Ние натрисаме на Радев да направи държавното управление. Но той не е отговорен. Виновен е поради юмрука, че докара Киро и Асен, че направи по този начин, че политическите партии да се ненавиждат. Но в тази ситуация по какъв начин да го обвиня, че не желае да направи бюджет. Не ми се е обаждал по никаква тематика ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР