Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи кандидат-депутата от ДПС Делян

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи кандидат-депутата от ДПС Делян
Коментари Харесай

Борисов за Пеевски: Силен, сериозен човек

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира кандидат-депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, глобен от Съединени американски щати по антикорупционния закон " Магнитски ", като " мощен и сериозен човек ". На излизане от Би Ти Ви, където взе участие в живо предаване, той даде изявление, уговорено авансово, за фейсбук - предаване с 26 000 почитатели. За същия канал, който доста рядко се изявява обществено.

" Аз с него съм работил, както с Карадайъ, нула бизнес връзки, само че имаме взаимното си почитание. Той е мощен, сериозен човек, в живота си е потвърдил и не инцидентно Движение за права и свободи си го върнаха ", сподели Борисов пред телефонната камера.

Санкционираният от Съединени американски щати Делян Пеевски, който е дълготраен народен представител, само че с епизодично наличие в пленарната зала, се беше отдръпнал от българската политика напролет на тази година, само че откакто през юни беше включен в ограничаващия лист " Магнитски " на Съединени американски щати, преразгледа целите си и за идните в неделя предварителни парламентарни избори се кандидатира за народен представител с листата на Движение за права и свободи от Велико Търново и Благоевград.

Американският закон " Магнитски ", който е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на човешките права и корупция в света, планува блокиране на цялата благосъстоятелност на нарушителите на територията на Съединени американски щати. Заради вероятни финансови последствия за българската стопанска система, служебният кабинет вкара ограничавания за държавните и общинските структури, които имат бизнес връзки с хора от листата.

Лидерът на ГЕРБ, която е първа политическа мощ съгласно социологическите изследвания, минути преди този момент в студиото на Би Ти Ми разгласи, че ще одобри мандата за сформиране на държавно управление и ще направи едноседмичен опит да сглоби кабинет като излъчи министър председател, далечен от партията, самостоятелен и ползващ се с доверие. Борисов евентуално може да разчита на поддръжката на Движение за права и свободи,, че ще направи всичко допустимо да има държавно управление, само че резултатите на двете партии надали ще бъдат задоволителни.за образуване на болшинство.

Вчера, който беше претендент - министър председател при предходните два избора, не изключи договаряния и партньорство с Движение за права и свободи, само че уточни наличието на Делян Пеевски в листите на придвижването като внимателен миг в подтекста на американските наказания. Наскоро придвижването популяризира фотоси от среща на членове на управлението, сред които и Пеевски, който е претендентът за народен представител от Велико Търново, с кмета на града Даниел Панов (ГЕРБ ), а

Според наблюдаващи на балансьор сред огромните парламентарни групи, откакто на вота през юли остана едвам на 5-о място по брой депутати.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР