Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в кулоарите на парламента,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в кулоарите на парламента,
Коментари Харесай

Бойко Борисов заговори за "дясноцентристки блок" за бъдещото управление на София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи в коридорите на Народното събрание, че е подготвен на диалози, в случай че се образува
" дясноцентристки блок, тъй че София да остане синя ". Така той отговори на журналистически въпрос за това дали е допустимо ГЕРБ да се откаже да издигне претендент за кмет на София, в случай че получи председателското място в общинския съвет, само че побърза да посочи, че никой не е приказвал с него за това.

" Не желая да разясня теорията, че ГЕРБ би се отказал да се бори за кмет на София против началник на общинския съвет. Първо, с мен никой не е приказвал по такива тематики. Ние ще си играем с наш кмет (...) Винаги сме взели участие с наш кмет, със мощна листа ", отговори Борисов като уточни, че ръководител на общинския съвет не се назначава, а се избира.

 " Предай нататък ": кой е Васил Терзиев, който желае да помогне на София

Той добави, че изпълнителната комисия на партията упорства претендентът за кмет на София да бъде номиниран през август и не отговори на въпрос дали това ще бъде актуалният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Към момента той е най-вероятната кандидатура на партията, въпреки че преди няколко седмици Борисов отхвърли това. В същото време обаче Георгиев е в акция и се появява на съвсем всяко общинско мероприятие.

Засега са известни претендентите за кметове на столицата единствено на " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Възраждане ". Коалицията издигна, а пруруската групировка -. В Българска социалистическа партия също върви развой по издигане на кандидатури - софийската организация на левицата, че номинирани за кметското място от четири районни организации на Българска социалистическа партия в столицата са икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова и ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР