Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма как партията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма как партията
Коментари Харесай

Борисов: Конгресът ни забранява подкрепа на БСП, но ако ни поканят, ще разговаряме

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че няма по какъв начин партията да поддържа мандат на Българска социалистическа партия, тъй като най-висшият орган - конгресът, им го не разрешава. Борисов сподели още, че ще се отзоват на лидерската среща, в случай че ги поканят, само че не конкретизира дали той ще отиде. В същото време акцентира, че държанието на партиите към този момент е предизборно, а единственият късмет да има кабинет е сред обединенията, управлявали до неотдавна - Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия с " Български напредък ".

" Те идват на това, което ние говорихме преди две месеца. Няма неприятно да има лидерски формати, само че вместо Нинова да беше споделила, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, можеше да предложи лидерски формат преди два месеца ", сподели той. И акцентира, че можехме да спестим по този начин 100 млн. лева за избори.

" Ако ни поканят, ще отидем и това ще чуят. Ние сме извънредно общителна партия към нашите съперници и ще бъдем общителни ", даде обещание Борисов.

" Така че, госпожа Нинова вярно се е ориентирала, само че това трябваше да го създадем преди два месеца ", уточни той.

" Шанс за държавно управление има голям от партиите, които управляваха до момента ", заключи той.

" В тази нелека обстановка, те имат късмет да си създадат държавно управление. Демократична България беше в коалиция с Българска социалистическа партия единствено допреди месеци. Политическа партия също. Заедно с " Български напредък ", в случай че си намерят и друга поддръжка, а те могат, мога да си създадат държавно управление и без нас, умерено, освен това. И тук опитът на Демократична България да кажат, че с Българска социалистическа партия не могат...ами те можаха до момента бяха, а в този момент имало червени линии. Тези линии... Вече ги няма тези линии ", заключи Борисов.

" Оръжието и поддръжката с военна техника за Украйна, това е законно, то няма да стои пред Демократична България и Българска социалистическа партия. То е решено. Кое ги тормози? Каква война? Вече има закон и това е завършило. Тази алена линия ГЕРБ я преодоля. Северна Македония я няма алената линия. Съпротивата против " Лукойл " също не е алена линия, те няма по какво да спорят. Мнозинство ще си създадат във всеки един случай, аз не мога да ги схвана за какво по този начин срамежливо желаят да се не помни един подобен интервал? ", сподели по адрес на трите партии от четворната коалиция.

Борисов напомни, че ГЕРБ са предложили експертно държавно управление, само че всеки е протегнал ръка тогава към егото си.

" След това Демократична България и Политическа партия какво реализираха? Декларация с 63 души за която не гласоподаваха и всички от Политическа партия и Демократична България. Нашата позиция в тази ситуация ще бъде доста твърда, тъй като имаме решение на Конгреса ", безапелационен бе той.

" Да, може да се беседва, само че нашата позиция ще бъде доста твърда, не за това, че не желаеме да има държавно управление, а за това, че има решение на конгреса ", повтори Бойко Борисов.

" Те нямат червени линии ", още един път акцентира водачът на ГЕРБ по адрес на Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия. " Оправданието, че имали червени линии с Българска социалистическа партия, първо не е правилно, скалъпено е, тъй като те управляваха с тях ", още веднъж сподели Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР