Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намеси името на министъра на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намеси името на министъра на
Коментари Харесай

Бойко Борисов намеси името на настоящ министър в казуса с „Турски поток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намеси името на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в проблема с „ Турски поток “. Той твърди, че Цеков е бил в Москва и се е срещал в хотел с Александър Бабаков – съветски политик, глобен няколко пъти от 2014 година насам поради съветската експанзия в Украйна, чиято е-поща бе разрушена и от откритото там се разбра, че има „ българска диря “, обвързвана със съмнителни дейности и пробутване на съветски ползи при градежа на продължението на газопровода „ Турски поток “ през България по време на ръководството на ГЕРБ.

„ Дневник “ попита водача на ГЕРБ кои са виновните по неговото ръководство лица, нарушили процедурите и законите по избора на строител за „ Турски поток “. Борисов, който по времето на събитията от 2019 година, към момента беше министър-председател, се ядоса и вместо да отговори всъщност, съобщи, че по времето на градежа на газопровода Турция и Гърция са правели „ всичко допустимо да изолират България от трасетата за транспорт на газ “.

ContentsВръзката с Алексей ПетровЗа целите на властта

 

„ Ние успяхме да се преборим и да си създадем „ Балкански поток “, който е 100% държавен и е печатница за пари за българските жители. Всяка година в порядъка на 700-800 млн. лв. влизат в джобовете на всички и в случай че това е неприятно, и в случай че би трябвало да се изяснявам за какво не в Гърция или Турция, аз не съм народен изменник, правил съм всичко в интерес на българите “, отговори Борисов на висок звук.

В четвъртък (31 август) прокуратурата се самосезира за нарушавания, свързани с избора на реализатор и ускореното създаване на газопровода „ Турски поток “, откакто от Антикорупционния фонд обявиха, че през 2019 година се е провела необявена в България среща, на която „ българската, съветската и арабската страна “ са обсъждали съответна поредност от дейности и времева рамка за осъществяването им за бързо да се бъде издигнат „ Турски поток “ през България. Срещата е била на 1 юли 2019 година в Истанбул. Информация е открита в отворената от хакери поща на съветския политик Александър Бабаков, глобен няколко пъти от 2014 година насам поради съветската експанзия в Украйна.

В България газопроводът бе показан като разширение на газопреносната мрежа на страната и тогавашният министър председател Бойко Борисов непрестанно го наричаше „ Балкански поток “, без значение че в чужбина и руснаци, и американци използваха точно името „ Турски поток “. От прокуратурата прецизираха, че ще ревизират информацията за заобикаляне на Закона за публичните поръчки и разискването на неразрешени от закона схеми като наемане на претендент за реализатор като подизпълнител на част от плана.

По времето, в което е извършена срещата, актуалният министър на районното ръководство Андрей Цеков е член на управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на планове в строителството. Той към момента не е коментирал обвиняванията на Борисов.

Връзката с Алексей Петров

За първи път ръководителят на ГЕРБ разяснява публично, че починалият Алексей Петров е имал присъединяване в съставянето на държавното управление сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

„ Алексей беше непосредствен с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след петте следващи избори и най-малко за значимата законодателна рамка “, сподели Борисов в коридорите на Народното събрание преди началото на съвещанието.

Борисов отхвърли детайлности, само че уточни, че са правени срещи с присъединяване на някогашната барета, след това консултант в Държавната организация „ Национална сигурност “: „ Срещи сме провеждали с него, той с тях, назад, с цел да може някакво най-малко нежно доверие да си имаме. “ Лидерът на ГЕРБ отхвърли на диалозите, на които е участвал, да е бил предлаган държавен пост на Алексей Петров, само че не изключи опцията това да е ставало в различен формат.

За целите на властта

Като най-важни задания в новата пленарна сесия водачът на ГЕРБ уточни конституционните промени, антикорупционния закон, законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и тези, свързани с участието в Шенген и еврозоната. „ Смисълът да създадем държавното управление беше единствено този “, сподели Борисов.

Той още веднъж подлага на критика държавното управление поради назначенията, само че добави, че самият той също е получавал рецензии по такива въпроси, когато е бил министър председател. „ Няма идеални неща, би трябвало да се работи и да се прави нещо за повишението на цените и инфлацията “, акцентира Борисов и посочи:

„ Ние не сме се събрали, тъй като се харесваме и се обичаме. Събрали сме да свършим тези 5-6 неща, до момента в който вървят, това ще е нещото, което ще държи държавното управление “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не отговори съответно на въпроса дали партията му ще поддържа предложенията на колегата в ръководството „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за ограничение на пълномощията на президента във връзка с назначенията в службите. Вместо това той разяснява, че въпросът с основния секретар е решен, и напомни, че е споделил, че „ въпреки всичко президентството е сериозна институция и едва ли ще си сложат проблем на главата “.

„ Ще има нов основен секретар. Не е редно едно държавно управление да не може да направи всичко, което смята за вярно, с хора, на които не има вяра “, разяснява той. По думите му „ Продължаваме промяната “ носят цялата отговорност за ръководството и те би трябвало да договарят промените в службите.

dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР