Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично закара с автомобил до

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично закара с автомобил до
Коментари Харесай

Борисов закара лично ГЕРБ на консултации при Румен Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов персонално закара с автомобил до президентството Десислава Атанасова и Томислав Дончев на консултациите при президента.

Борисов и Радев се ръкуваха с усмивка, като президентът изглеждаше сюрпризиран да види водача на ГЕРБ в залата за консултациите. 

Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат. С тази победа гласоподавателите разпоредиха на вас голяма отговорност. Първата политическа мощ в Народното събрание носи най-голяма отговорност за съставянето на държавно управление допустимо най-бързо и с най-голяма поддръжка, в изискванията на война и рецесии “, обърна се към тях президентът Румен Радев.
 Borisov Radev BGNES Снимка: БГНЕС
Президентът изброи значимите и неотложни въпроси, които 49-ия парламент би трябвало да приема - като законите за Шенген, Еврозоната, Плана за възобновяване и резистентност, приемането на държавния бюджет. Спомена и желанието да се пази бюджетен недостиг до 3%, само че без да се пипат налозите.

След късото встъпление президентът три пъти зададе на гостите си от ГЕРБ въпроса за " фактора време ". 

" Явно доста български жители заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите визии за решаването на тези въпроси. Колко време е належащо за воденето на договаряния с вашите най-ярки, до неотдавна, антагонисти ", попита Радев.

От своя страна Бойко Борисов повтори към този момент казаното за потребността от компромис в името на стабилността. " Абсолютно сте прав, българският народ сподели по този начин. Но в това време сподели, че нито една партия сама не може да се оправи. Каза го няколко пъти подред и всеки един водач, който не регистрира това, не може да отговори на вашите въпроси ", изясни водачът на ГЕРБ. Така той стимулира волята да се търси единодушие с съперниците от ПП-ДБ, както и потребността от самообладание в договарянията. След което превключи на по-свойски език:

" Вие сте по-млад, само че Илияна (вицепрезидентът Йотова - бел. ред.) помни, когато най-голямата добродетел – и споделям това като ЕГН – най-голямата добродетел беше да сложи страната пред партийното и пред гласоподавателите. Сега е тъкмо противоположното – йок, или това, което си споделил, или нищо ", обърна се Борисов към президента и вицепрезидента в опит да изясни за какво не приема рецензиите за измяна към гласоподавателите на двете първи политически сили. 

" Винаги може да се откри различен проект, само че той нито ще е постоянен, нито ще е дълготраен, нито ще даде вероятности пред обществото. Опитваме да сме виновни. Грехота е това единодушие, което имаме с сътрудниците, да бъде пропиляно ", заключи Борисов.

Тогава за четвърти път президентът попита за периодите, които ГЕРБ си показва за основаването на държавно управление и напредване на законите. 

" Ще мога да бъда оптимално от помощ, в случай че съм наясно с фактора време ", натърти още веднъж той. 

Десислава Атанасова счете, че парламентарните комисии ще проработят най-късно след 1 май, а по-късно в границите на две или три седмици да стартира работа по най-приоритетните тематики - Плана за възобновяване, Шенген, Еврозоната и правосъдната промяна.

Атанасова подсети, че и служебното държавно управление към момента има ангажимент да внесе няколко закона, които засягат енергетиката, закона за Българска народна банка и други. 

" Аз мога да ви подсигурявам, че всички закони ще бъдат импортирани. Дано не последват ориста на Кодекса за застраховането, който беше импортиран в предишния парламент, само че някак ненадейно не бе признат. А той беше значим ", върна топката президентът с припомняне на едно от последните законодателни разсейвания на ГЕРБ в 48-ото Народно заседание.

След това консултациите бяха закрити за медиите и продължиха при закрити порти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР