Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, Денков се сгуши в Пеевски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че в случай че след изборите ПП-ДБ и Движение за права и свободи сформират държавно управление, неговата партия ще е една нелоша съпротива. Относно доклада на премиера в оставка Николай Денков, Борисов изясни, че няма да дава оценка на казаното от министър-председателя.
 
" Помня, когато пристигнаха миньорите в Народното събрание да ги бият, той се сгуши в Пеевски ", разяснява водачът на ГЕРБ. И добави: " Това го помня до ден-днешен, тъй като тогава ме държаха в течение и тези неща бяха свършени. Помня доста срещи, в които изобщо не се разглеждаше такова зло. Ако г-н- Петков и господин Пеевски решат да създадат държавно управление, тъй като аз единствено с Движение за права и свободи няма да направя държавно управление, ще бъдем една нелоша съпротива. По-ясно няма по какъв начин да се изразя ".
 
Борисов още веднъж напомни случилото се преди неуспеха на сформиране на държавно управление при ротацията на министър председателите. По думите му откакто е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ, е посочила подписаното от тях съглашение.
 
" След това водихме договаряния, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера демонстрирах на Даниел Лорер СМС от Асен Василев, в който ми сподели, че е на линия да приказваме. Той пристигна. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев ", напомни водачът на ГЕРБ
 
" Ако отговорът за това държавно управление е " Да ", по какъв начин ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че желаят Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори. Какво Движение за права и свободи, като те въобще не са взели участие в тези диалози ", сподели някогашният министър председател.
 
" Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предложил Христо Иванов и съм му имал доверие. Той сподели, че желае да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските фамилии изисква да водиш и такава политика ", уточни Борисов.
 
Относно оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи той разгласи, че Живко Коцев винги е имал неговата поддръжка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР