Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза във вторник, че партията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза във вторник, че партията
Коментари Харесай

Деница Сачева: Фокусирали сме се върху широко правителство. Българските избиратели на тези избори много ясно определиха какъв трябва да бъде геополитическият избор на България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели във вторник, че партията е подготвена на взаимни отстъпки и отстъпки в името на това да се сформира постоянен кабинет. В студиото на " Здравей, България " по NOAV тематиката разяснява някогашният обществен министър Деница Сачева.
 
" Фокусирали сме се върху необятно държавно управление ", разгласи тя. По думите й гласоподавателите в последните няколко вота са дали знак, че желаят съдружно ръководство. Според ГЕРБ няма смисъл да се дават още веднъж пари за ново гласоподаване, в случай, че резултатът би бил същият.
 
" На този стадий към момента няма публична реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на другите партии във връзка с нашето предложение, само че и не виждаме какви биха могли да бъдат причините срещу това, изключително когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и показа свои хора в възможните контактни групи ", съобщи Сачева.
 
Тя акцентира, че задачата на договарянията е да бъдат изяснени общите точки на единодушие и върху тях да се направи стратегия, по която да се ръководи в идващия мандат. По думите на някогашния обществен министър хората в страната желаят да бъде реализирано единодушие сред политическите сили, с цел да се оправят с рецесиите у нас.
 
Деница Сачева разяснява и правосъдната промяна в България. По думите й останалите партии би трябвало да предложат своите планове за промени, а не само да се желае отстраняването на основния прокурор. " Иван Гешев е определен от правосъдната система. Той не е определен от политическа партия ГЕРБ. Главният прокурор не може да бъде сменян по политически аргументи ", безапелационна е тя.
 
" Българските гласоподаватели на тези избори доста ясно дефинираха какъв би трябвало да бъде геополитическият избор на България. 67% от тях гласоподаваха за евроатлантическия партии. Ние следваме това, което са споделили гласоподавателите и желаеме да има подобен консенсус към тази геополитическа ориентировка на България ", сподели още някогашният министър на труда и обществената политика.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР