Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред журналисти в парламента.Трябва

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред журналисти в парламента.Трябва
Коментари Харесай

Борисов: Което правителство се е захванало с „Пирогов“, е паднало

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов приказва пред публицисти в Народното събрание.

„ Трябва да опиша малко. Има един настоящ документ сред Денков и Мария Габриел, по който се назначаваха министрите, зам.-министрите, регионалните шефове и останалите назначения, свързани с изпълнителната власт. В случая с шефа на „ Пирогов “, да не дублирам за този консултант, който отиде там и подвигна скандал, след който нарочиха този човек. Аз не го познавах. Видях се с него един път в наличието на вицепремиера Мария Габриел и още няколко професори. След като го нарочиха, вицепремиерът ни сложи този въпрос на премиера, че не сме съгласни със промяната му. Действахме, както до момента “, сподели той.

И посочи, че с Асен Василев и Христо Иванов са се разбрали за назначенията в регулаторите, както и тези назначения да се взимат дружно.

„ Десислава Атанасова се обади на Денков, с цел да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения не са верни и ние няма да ги допуснем “, разкри той.

„ Вчера от границата ни с Турция Асен Василев персонално ми се обади, сподели, че това са цялостни нелепости и не се прави по този начин: „ Моля те, изчакай ме до 14.00 часа, тъй като имаме да решаваме толкоз значими въпроси с бюджета, Шенген, еврозоната, ветото, че няма смисъл от сходни неща. “ Мина 14.00 часа, нищо не се случи, а чухме по какъв начин министър председателят Денков ни прати да си гледаме работата “, изясни водачът на ГЕРБ.

„ Пълна нелепост е, че желаеме да съборим държавното управление. С дерогацията се разбрахме с Движение за права и свободи и с Христо Иванов. Колегите от Политическа партия смятат, че в случай че се случи от 1 март не е проблем, но от 1 януари е проблем. Това почтено ли е “, попита водачът на ГЕРБ.

И предизвести пиарът на ППДБ Най Тицин: „ Като остарял пиарджия, знаеш добре, че което държавно управление се е захванало с „ Пирогов “, е паднало. “

„ Не вършим протест. До този миг решенията на Министерски съвет са най-меко казано слаби. Затова се постановяваше в Народното събрание да поправяме и да поемаме тежестта на Министерски съвет – със земеделците, със енергетиците, в защитата. Затова споделям, че и по този начин солидарно бихме приели дерогацията. Ще послушаме акад. Денков, аз съм единствено един лекар на науките, и ще бъдем доста работливи в Народното събрание, а това ще отнеме повече време “, показа още той.

„ Всеки ден в моя кабинет идват първоначално Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, ген. Атанасов, Данчо Цонев. Десетки, стотици пъти. Имам процедура, откакто си свърша работата в Народното събрание, да си отида в централата на партията да си виждам кметовете. След това те по през целия ден са с Делян Пеевски. По през целия ден в неговия кабинет. С Движение за права и свободи имаме общо що касае общо Украйна и бюджета. Опорки са думите, че ние с тях сме една коалиция, както са Политическа партия и Демократична България “, отсече ръководителят на ГЕРБ. И добави, че в случай че сътрудниците им в сглобката са желали да се подпише съдружно съглашение, са имали стотици благоприятни условия за това.

„ Чакаме един наш зам.-министър 5-6 месеца да бъде назначен в опазването на здравето, а се омита шефът на „ Пирогов “ с една заповед “, недоволства Борисов.

„ Считам, че когато нещо е толкоз паянтово и е направено за първи път в света, ние демонстрираме висша политическа дарба да управляваме посред ни. Показваме си есемесите на нашите симпатизанти, тъй като те изумително си наподобяват “, посочи той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР