Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Варненско.

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Варненско.
Коментари Харесай

Борисов след отказа на Киро и Асен: Преговорите с контактни групи ще проработят, нищо не е свършено!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещаване във Варненско. Очаква се той да разяснява отхвърли на „ Продължаваме промяната “ да вземе присъединяване в така наречен контактни групи за сформиране на държавно управление.

Ще търси ли други разновидности Борисов или ще върне мандата?

Първото, което Борисов разяснява, бе отводът на Политическа партия за коалиция: „ Това е най-хубавият им вид. Аз ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се вършат, че са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната “.

Борисов обаче изрази оптимизъм, че „ ще проработят “ договарянията с контактните групи и че е „ отворената врата за диалози “.

„ Нормално е след избори всички да сме в разнообразни настроения. Това, което народът сподели е, че дава доверието си на ГЕРБ, само че не сподели ГЕРБ да ръководи самичък “.

Лидерът на ГЕРБ посочи първата значима тематика, по която ще се водят диалози. Той добави, че от Политическа партия „ доста увъртат “ по тематиката за Украйна, както и че има „ нещо двулично “ в връзките им с Българска социалистическа партия.

„ Съобразявам се с сътрудниците ни в Брюксел и Вашингтон “, означи той.

Втората тематика след Украйна, е диверсификацията на газа, означи Борисов. „ Виждате връзките, когато президентът Ердоган към този момент няколко пъти приказва към този момент за нахлуване в Гърция… В нашия район, като знаем и връзките сред Сърбия и Косово и заканите сред Русия и Украйна, би трябвало да имаме доста гъвкаво държавно управление и парламент. Политическа партия от тези въпроси избягаха и споделиха, че са срещу закупуването на военни самолети. Ние не можем да се сърдим на президента Радев и несъмнено си има желания към марката самолети. Ние като държавно управление и партия дружно с нашите другари от Съюз на демократичните сили сме безапелационни, че втората част от ескадрилата би трябвало да си е като първата – Ф-16 “.

„ Ако би трябвало да се „ заяждаме “, ще им кажа, че предизборната акция свърши и ние можем да четем цифрите. Когато господин Василев приказва за 3%-ен недостиг и страната спести 4 милиарда, ще отидем на 4%. Сиреч – в края на годината нищо друго не мое да се прави, с изключение на да отидем на 3%. по какъв начин нито един публицист не ги попита – оферирате предизборно толкоз доста ограничения – единствено за бизнеса е от порядъка 2 милиарда А маастрихстките критерии са До 3% за бизнеса… Аз съм подготвен да приема тяхната обществена политика, единствено че тогава вие ще се откажете да говорите, че ще се строят съвременни пътища, мостове, пристанища, жп линии “, съобщи Борисов.

„ Господин Петков споделя, че не можели да създадат обща парламентарна група с Демократична България, тъй като това било замяна на изборите и имали морал. А единствено преди два месеца той пазаруваше по лабораториите депутатите на Има Такъв Народ. И още една безспорна неистина, обединението им се унищожи от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и сподели, че със Слави Трифонов не могат да ръководят с тези крадци. И им падна държавното управление “, означи Бойко Борисов.

Той добави, че Политическа партия през днешния ден на брифинга си са „ избягали от значимите неща “. „ Аз съм срещу да се сатанизират хора, медии или този или оня, тъй като там работят български публицисти. Сиреч – поуките би трябвало да са за всички “, разяснява Борисов абсурда с изгонените през вчерашния ден от водача на „ Възраждане “ публицисти от медиите на олигарха Иво Прокопиев.

„ Много харесах на „ Да България “ слогана: „ Нека разсъдъкът да надделее, дано сме рационални “. Народът сподели, че желае да сме рационални и обединени “, означи още той.

Относно Движение за права и свободи той съобщи: „ Движение за права и свободи е партия, която във всичките неща, които изброиха през днешния ден ПП-тата, ще ги подкрепим. Аз съм декларирал, че коалиция се прави единствено със сестрински партии от евроатлантическя блок. Дори математически ние с Движение за права и свободи и „ Възраждане “- нашата пъпна шнур е вързана с евроатлантическите сътрудници. Мога да понеса всевъзможни удари, не мога подобен да понеса. Защото те ни имат вяра и знаят, че ГЕРБ е дясноцентристка партия “.

„ Ако те желаят да са в ръководството, дано бъдат в ръководството, единствено че да извършват програмата, която всички ще подпишем “, добави той.

Борисов посочи, че контактните групи могат да създадат тъкмо този лист от значими за хората, България, военната конюнктура в Украйна, с цел да се подсигурява по-късно сигурността на българското общество.

Той още веднъж посочи, че ГЕРБ ще поддържат даването на оръжия за Украйна и добави: „ Правили сме неточности, в нашата вяра има и неточност, има и амнистия “.

„ Ако не съм оптимист, какво да кажа на хората? Берете дърва и се запасявайте за зимата, щото няма да оцелеем. Нека да обърнем внимание на хората, да благодарим на БНР, извънредно за БНР. Сега сме ръководещи, бяхме съпротива, само че отношението ни към медиите е същото. Но когато има поръчкови неща, всеки дава отговор пред съвестта си. Благодаря “, съобщи най-после Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР