Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер

...
Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер
Коментари Харесай

Фен на Борисов направи подгряваща акция за него в Европарламента

Лидерът на Европейската национална партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер провокира неодобрение по обяд в залата в Страсбург, като се опита да отклони дебата от главната тематика - речта за положението на Съюза на председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, - за да популяризира личната си политическа акция в поддръжка на Бойко Борисов, планувана за по-късен час следобед.

Някои депутати реагираха с ропот и подвиквания, когато Вебер съобщи, възползвайки се от правото си като водач на група на изказване за речта на Фон дер Лайен:

" Двама самостоятелни съдии оповестиха ареста на опозиционния водач в България Бойко Борисов за противозаконен, в действителност е съществено. Само желаех спор за върховенството на закона в България, само че ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато приказваме за върховенството на закона! "

Чуха се апели към председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола да му вземе думата. Тя отговори, че не е взела думата на нито един оратор от началото на четиричасовото съвещание.

В дневния ред на сесията на Европейския парламент този следобед попада разискване по искане на ЕНП на настоящ въпрос, наименуван " Незаконно задържане на водача на опозизията в България ". За изявление са се записали 16 евродепутати, като преди всичко е вносителят Манфред Вебер (ХДС, Германия). В съпоставяне със утринния спор с присъединяване на повече от 60 депутати ясно е, че следобедният не притегля огромен интерес. Затова демаршът на Вебер отвън тематиката сутринта имаше за цел да популяризира неговата самодейност в поддръжка на Бойко Борисов. Особено като се има поради, че дебатите от този вид не водят до гласоподаване на резолюция и се одобряват единствено за сведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР