Лидерът на ДСБ и председател на временната комисия Глеб Мишин

...
Лидерът на ДСБ и председател на временната комисия Глеб Мишин
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Президентът има връзка със схемата за българските паспорти

Лидерът на ДСБ и ръководител на краткотрайната комисия " Глеб Мишин " Атанас Атанасов загатна пред публицисти в Народно събрание, че президентът има връзка със схемата за българските паспорти. Атанасов обърна внимание, че най-интензивното придвижване на преписките за българско поданство е било по времето на служебното държавно управление.
 
По мотив на основаната през вчерашния ден комисия, която аз оглавих по отношение на българското поданство, започнахме работа и желая да оповестя първичните обстоятелства, които са доста обезпокоителни, съобщи Атанасов. Това лице – Глеб Мишин, за който ние приказваме от много време, се оказа, че след осветяването на неговата роля в цялата тази спекулация, необезпокоявано е напуснал страната. Аз чаках да бъде задържан този човек, тъй като има значителни данни за това, че той взе участие в корупционни схеми за издаване на българско поданство с подправени документи, вместо това необезпокоявано е напуснал страната, сподели Атанасов.
 
Депутатът означи и " второто събитие, което е още по-скандално " - след напускането на страната, Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) издава насилствена административна мярка да не бъде допускан в никакъв случай да влиза в страната. Нали си давате сметка за това – необезпокоявано напуснал и 10 години да не го пускаме в страната, разяснява Атанасов и добави, че всичко това демонстрира, че тази скица е работила с покровителството на службите. Трябва да се види в кои моменти кои преписки са се движили, тъй като се оказва, че най-интензивното придвижване на тези преписки е било по времето на служебните държавни управления, съобщи Атанасов.
 
Попитан по кое време ще реформират тези служби, Атанасов отговори: " дано да изясним фактологията, ето през такива проблеми какви ги правят и тогава това нещо ще се случи ". По думите му е " въпрос на време ". Попитан с изключение на Глеб Мишин, има ли данни за други хора, които да са взели участие в подобен развой, Атанасов означи, че Мишин е уредникът на цялата тази скица. Проблемът е в това кой е слагал " чадър ", съобщи Атанасов и добави, че покровителството е значимо.
 
Атанасов сподели, че е видял в началото документите по няколко преписки – те са идентични, по еднакъв метод наподобяват. По думите му е ясно, че на един ксерокс са снимани тези документи за генезис, а вътре са нанасяни подправени данни. С " просто око " се е виждало това нещо и къде са българските служби, попита той. Наблюдавам какво се случва и с другия скандал, с Нотариуса, и тук казусът отново е в службите. Ако службите си бяха на място и бяха направлявали тези процеси, нямаше да го има този клуб и да се стигне до такава степен този да го убият, разяснява Атанасов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР