Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще се срещне с представителите

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще се срещне с представителите
Коментари Харесай

Карадайъ се среща с Макрон в Брюксел, обсъжда войната в Украйна

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще се срещне с представителите на партиите членове на АЛДЕ в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на партията.

Очаква се Карадайъ да беседва с френския президент Еманюел Макрон, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с премиера на Нидерландия Марк Рюте.
-->
В центъра на диалозите на срещата на върха ще е войната в Украйна и обстановката във връзка с сигурността в Европа.

Партиите от АЛДЕ ще дискутират и стратегически въпроси преди и след европейските избори през 2024 година, в това число взаимоотношенията на АЛДЕ с новоучредената партия „ Ренесанс “ на президента на Франция Еманюел Макрон.

АЛДЕ е една от най-големите европейски партии, които са съществено показани в Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент. Политическото семейство съществува от 1976 година В АЛДЕ членуват 70 партии. През юни тази година евродепутат Илхан Кючюк беше избран отново за съпредседател на Партията на европейските либерали АЛДЕ по време на 42-я ѝ конгрес, който се състоя в Дъблин. На форума през юни бяха разисквани провокациите пред Европейския съюз и целите на Европа преди идващите европейски избори. Сред основните тематики, дебатирани на форума, бяха бъдещето на Европа, енергийните доставки, войната в Украйна и пътят към мира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР