Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, нарече министър-председателя

...
Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, нарече министър-председателя
Коментари Харесай

Сали Бериша: Изявлението на Рама в Словения е нагло и срамно

Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, назова министър-председателя Еди Рама " безочлив и безпардонен " поради речта, която последният произнесе на Стратегическия конгрес в Блед, Словения, заяви " Албениън пост ".


Бериша съобщи, че изявлението на министър-председателя Еди Рама е " срамно ".

Рама шокира с изявлението си всички участници, в това число и публицистите, напомня БГНЕС. Той съпостави България с Русия, само че не подмина и Хърватия, определяйки двете държави-агресори.

„ България елементарно би могла да нападна Северна Македония както Русия – Украйна, Хърватия елементарно ще нападна Сърбия, Сърбия – Косово, а Босна може да нападна сама себе си “. Това съобщи албанският министър председател, „ разсъждавайки “ какво би могло да се направи за по-бързо влизане в Европейски Съюз, както това се случва с Украйна в резултат на спора с Русия.

Гледайки към спора в Украйна и ускорения ѝ път към Европейски Съюз по негова виновност, се запитвам: кой кого би трябвало да нападна в този панел, с цел да влезе по-бързо в Европейски Съюз, както Украйна? И си давам отговор: България би могла елементарно да нападна Северна Македония без подозрение, Хърватия би могла елементарно да нападна Сърбия, Сърбия – Косово, Босна може да нападна сама себе си без проблеми, Ние, Албания, можем да помолим гърците да ни атакуван и те ще го създадат на драго сърце, Черна гора може просто да се излежава на плажа. И по този начин към този момент ще сме подготвени да влезем дружно с Украйна “, добави той.

Бериша написа в обществените мрежи следното: " В позицията на безочлив и безпардонен ястреб, Еди Рама, с цел да изрази недоволството си от студеното отношение на Европейски Съюз към Албания, съобщи в Словения, че в случай че битката за участие на Украйна бъде взета за основа в Европейски Съюз, балканските страни са подготвени да се атакуван взаимно. Това е безочливо, срамно изказване ".

Бериша добави, че " украинците са подписали статута на претендент за участие на страната си в Европейски Съюз с кръвта, героизма, жертвите и изключителната битка и опозиция, мъченическата гибел на стотици хиляди свои синове и дъщери за свободата и суверенитета на страната си от варварския съветски агресор, само че и в отбрана на свободата и суверенитета на всички свободни нации в Европа ".

" Еди Рама сътвори в Албания първия и единствен в Европа режим на наркодържава, учреден на проведената престъпност, опиатите, корупцията на албанските управници, с което принуди албанците да изоставен Албания повече, в сравнение с украинците са напуснали от съветските бомбардировки селата и градовете на страната им ", заключи той и добави, че " за албанците е срамно, че ги съставлява Рама ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР