Лидерът на частната военна група Вагнер Евгений Пригожин заяви, че

...
Лидерът на частната военна група Вагнер Евгений Пригожин заяви, че
Коментари Харесай

Кадиров обеща да помогне на властите срещу бунта на Вагнер


Лидерът на частната военна група " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че нито той, нито бойците му, ще се предадат, макар заповедта на президента Владимир Путин. Пригожин сподели още, че президентът ги обвинил незаслужено в измяна, и добави, че той и хората му са съветски патриоти, които не желаят да се помиряват повече с корупцията, лъжите и бюрокрацията в Русия.

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че войските му са подготвени да оказват помощ на управляващите в Русия да се оправят с протеста на военната компания " Вагнер " - в случай че се наложи " и с най-груби способи ".

В изказването си Кадиров повтори думите на президента Владимир Путин, че дейностите на вагнеровците и началника им Евгений Пригожин са " нож в гърба " на съветските войски в Украйна.

Кадиров прикани бойците от останалите подразделения на съветските въоръжени сили да не се поддават на " провокации " и да не поддържат метежа.

По-рано в поддръжка на съветския президент се оповестиха водачите на окупираните Луганска и Донецка област Леонид Пасечник и Денис Пушилин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР