Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че изпълнителната власт тенденциозно

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че изпълнителната власт тенденциозно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Властта работи в полза на Домусчиев, Цветелина Бориславова и Георги Гергов. Удрят само, който...

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова счита, че изпълнителната власт преднамерено преследва единствено избрани олигарси и висши служители. Тя даде конференция на " Позитано " 20 със съпартийци. 

Според Нинова властта работи в интерес на предприемачи като Кирил Домусчиев, Цветелина Бориславова и Георги Гергов, който е водач на БСП-Пловдив. От друга страна сега се атакували изборно семейство Баневи и други олигарси, написа Флагман.бг.

Акцията от през вчерашния ден в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) била обвързвана с неточна офанзива на ГЕРБ против „ Обединените патриоти ” . Корнелия Нинова не загатна нищо за прокуратурата, нито за различен прочут предприемач, считан за непосредствен до властта – депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Флагман ” попита Корнелия Нинова – откакто е изредила доста имена и институции, свързани с порочния модел в страната,  от коя страна на барикадата стоят съгласно нея основният прокурор Сотир Цацаров и Делян Пеевски.
Тя отговори по този начин: „ Делян Пеевски – не знам. Но Сотир Цацаров - от това, което виждаме, извършва закона.  Повдигат се обвинявания, образуват се досъдебни производства, водят се разпити, вършат се огледи. Той би трябвало да е на страната и да извършва закона подобен, какъвто изисква от прокуратурата. Нашият, по-сериозен въпрос е към изпълнителната власт. ”

След въпрос на „ Флагман ” не вижда ли огромни проблеми в прокуратурата, Нинова сподели: „ Сигурно има проблеми. Има проблеми и в прокуратурата, само че какво в този случай е укоримо в дейностите на прокуратурата? Не ви разбирам въпроса. ”

Последва в допълнение запитване – Борисов посредством прокуратурата (която е самостоятелна от изпълнителната власт) ли е влезнал в ДАБЧ?
Лидерката на Българска социалистическа партия отговори: „ Това става посредством Министерство на вътрешните работи и службите, уважаеми колеги-неюристи. За да стартира деяние прокуратурата, то би трябвало да получи задоволително данни, задоволително доказателства, задоволително учредения, с цел да предприеме някакви дейности. Тези данни, учредения и доказателства се събират от Министерство на вътрешните работи и службите. К ойто и да е прокурор, и от нас да вземете и от вас, който и да е – когато му пристигна на бюрото такова нещо, убеждавам ви, ще предприеме дейности да образува, да стартира следствие. Въпросът е за какво толкоз време там не е пристигнало нещо.  Защо Министерство на вътрешните работи са мълчали? Защо? ”
На питането от кое място знае, че не е пристигнала информация в прокуратурата, Нинова отговори: „ Е, в случай че е пристигнала и не са почнали, това към този момент е проблем.  Но се колебая, че е пристигнала, и прокуратурата не е подхванала ограничения. ”

Според Корнелия Нинова,  ръководещите са вкарали специфичен закон, с цел да се опростят 58 млн. лв. на Кирил Домусчиев.

На Гергов му даваш 43 млн. лв. за дупката във Варна. Къде е правилото в тази работа? Това ли ви е битката с олигархията и с прехода?  Не, това е реплика, избирателен метод – както желаете го наречете, прахуляк в очите на хората, прахуляк в очите на европейски ни сътрудници. Защото, обърнете внимание, чакаме мониторингов отчет идващия месец ”, разяснява лидерката на Българска социалистическа партия.

Според нея,  у нас работи политико-олигархичен модел, който би трябвало да бъде разграден.

Корнелия  Нинова разкритикува и проектобюджета на страната . Според нея хвалбите на властта, че това е най-амбициозният и обществен бюджет, не дават отговор на обстоятелствата.
Всъщност се увеличавала данъчната тежест, промени нямало, а най-потърпевши били младежите и пенсионерите.
Българска социалистическа партия щели да показват собствен различен бюджет идната седмица на необятно публично разискване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР