Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жители на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жители на
Коментари Харесай

Нинова в с. Чурек: Няма да позволим да се застрашава здравето на хората

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с поданици на с. Чурек , които са срещу построяването на цех за преправяне на боклуци в обитаемото място.

„ С проблема ме срещна депутатът от София-област Иван Ченчев и пристигнах да видя с какво можем да ви помогнем “, съобщи при започване на срещата ръководителят на социалистическата партия.

„ Проверихме случая. Имаме капиталовото предложение , което под формата на съобщение, е обещано на шефа на Районна ревизия по околна среда и водите. Тоест, в случай че някой ви е споделил, че Регионална инспекция за опазване на околната среда не знаят, това не е правилно “, безапелационна е тя.

Лидерът на социалистите уточни какво се планува да бъде направено съгласно документите:

„ Да се изгарят боклуци при избрана технология и да се създава електрическа енергия . Това, което се освобождава най-после е газ и отпадъчни води. Този газ ще бъде пречистван по някакъв метод, твърдят те, а тези отпадъчни води, които не били рискови, ще се заустват в канализационната система. Проверихме обаче, че такава няма “, съобщи Нинова в унисон с терзанията на жителите на селото.

Тя изясни, че хората са спазили закона и са изпратили несъгласие, само че добави, че Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерството на здравеопазването “са ги прехвърляли наляво и надясно “.

В тази връзка Нинова направи следното предложение:

„ Първо, дружно с депутата Иван Ченчев да внесем вашата подписка в Народното събрание. Второ, ще зададем въпроса на министъра на екологията – има ли оценка за влияние върху околната среда и имат ли планове да вършат такава? Запознати ли са въобще в министерството с цялата тази сага? Да му предоставим подписката и възраженията на популацията и по време на чуването в Народното събрание да поканим ваши представители да дойдат “, уточни тя и увери присъстващите, че от левицата ще създадат всичко по силите си, с цел да спрат този план.

На срещата участваха Валери Брънзелов - общински консултант на Българска социалистическа партия от Елин Пелин и Антоанета Драганова - ръководител на БСП-Елин Пелин и общински консултант . Те увериха жителите на с. Чурек, че са срещу построяването на завода и в никакъв случай не биха дали единодушие в Общинския съвет да бъде взето такова решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР