Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете напрежението между управляващите като

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете напрежението между управляващите като
Коментари Харесай

Лидерът на БСП: Мнозинството на ГЕРБ, Възраждане и ДПС взима решенията

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разчете напрежението сред ръководещите като раздор, който води до неустановеност.

„ В България има две болшинства - едното публично, на книга, то е на страха, имунитетите, омертата и на войната, само че същинското болшинство, което взима решението, е ГЕРБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, тъй като с това болшинство се взеха най-важните решения “, отсече тя, написа.

Соцлидерката сподели, че през вчерашния ден формалното болшинството единствено си блокира дневния ред в правната комисия.

„ Такова нещо не е имало откогато съществува Народното събрание освен това го направиха, с цел да не изслушат личния си министър на правораздаването какво счита за промяната в правосъдната система. Управляващите от началото на този парламент нямат нито един законопроект с болшинство от ГЕРБ-ПП-ДБ. По всички закони сте на друго мнение и се карате, за бюджета в комисия се карахте три часа и всичко това значи неустойчивост, неустановеност и липса на вероятност пред България и хората “, скочи Нинова.

Тя предизвести, че плаващите болшинства са доста рискови, тъй като никой не може да каже какъв закон ще влезе в пленарната зала и какъв ще излезе.

„ От ПП-ДБ през вчерашния ден споделиха, че Народното събрание е минал на плаващи болшинства и няма ръководещо болшинство и това е рисково, чухме, че се усещат като смокинов лист, споделиха, че няма да са смокинов лист на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Ние преди месец разбрахме, че желаят да ни употребяват за смокинов лист, тогава аз го нарекох аварийна гума на тротинетка “, разяснява Нинова и се обърна към депутатите от ПП-ДБ с думите: „ Късно е, либе, за китка или го играете това хоро до дъно, или се пускайте “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР