Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Нинова призова Радев да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани президента Румен Радев да не участва на клетвата на определените предходната седмица двама нови конституционни съдии. Пред БТВ тя посочи, че по този начин той може да спре встъпването им в служба и да покаже позицията си с дейности, а освен с думи.
Прочетете още
Парламентът гласоподава това да са препоръчаната от ГЕРБ Десислава Атанасова и издигнатият от " Продължаваме промяната - Демократична България " Борислав Белазелков. Според Нинова при избора им е нарушен главният закон и по тази причина ще сезира Конституционния съд. Тя сподели още, че в случай че Радев не участва на клетвата им, процедурата по желание на конституционни съдии стартира изначало.

Секретарят по сигурност на президента - Димитър Стоянов, също загатна за сходен ход от страна на Радев.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и поръчката на Васил Божков за нова партия. На въпрос за какво предприемачът с редица обвинявания нападна съвсем всички политически водачи, само че не и нея, тя отговори, че най-вероятно той вижда поредната работа на " левицата " в битката против модела на ръководство, основан от Бойко Борисов. " Всички, които бяха против този модел, се прегърнаха с Борисов, а точно той го сътвори ", добави Нинова. Тя не отговори съответно дали би си партнирала с бъдещата партия на Божков, като направи уточнението, че за един човек " не трябва да се вършат политически изводи на база бизнес начинанията му ".

Според нея ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски си разрешава да се държи както си изиска в пленарната зала на Народното събрание поради " прекомерно самочувствие ".

" Повярва си, че е стопанин на Народното събрание и представител на държавното управление ", сподели още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР