Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че при управление на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че при управление на
Коментари Харесай

БСП няма да вдигне данъците за бизнеса, обеща Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че при ръководство на левицата няма да се усилят налозите за бизнеса. Нинова е дала това заричане на среща с Българската стартъп асоциация, на която е показала икономическата стратегия и хрумвания на партията за ръководството и възобновяване на страната.

Едно от обещанията пред бизнеса е "стабилно законодателство, без лобизъм ". Отделно соцлидерката декларирала, че програмата й планува основаване на 5 електронни регистъра за облекчение изискванията за бизнес, данъчни облекчения за стартъп, подсилване БАЕЗ в помощ на износа, обвързване на образованието с стопанската система и основаване на национална гимназия за компютърни науки и високи технологии ".

Обещанията "на едро " не престават с битка с корупцията и налагане на правосъден надзор върху актове на прокуратурата. Както и преструктуриране на Банката за развиване с ориентировка към кредитиране на дребни и междинни предприятия.

Преди седмица Българска социалистическа партия още веднъж отвори дебата за данъчната система. Заявката на социалистите е, че ще заменят плоския налог върху приходите на физическите лица с прогресивна система. Последното предложение на алените бе за хората с приходи до 3900 лева ставката да остане 10%, като пораства на дребни стъпки до 10 400 лв., където доближава малко под 30%. Българска социалистическа партия желае също по този начин оптималният застрахователен приход да стане 3900 лева и да има диференцирана ставка на Данък добавена стойност за медикаменти, медицински артикули и храни.

В последния отчет на Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) една от рекомендациите е да се обмисли понижаване на данъчната тежест за физическите лица с по-ниски приходи в средносрочен или дълготраен проект. "Плоският налог върху приходите на физическите лица от 10% без необлагаем най-малко, комбиниран с вноски за обществено обезпечаване, основава висока данъчна тежест за семействата с по-ниски приходи спрямо други страни. Независимо от това, евентуалните изгоди от бъдеща промяна би трябвало да се претеглят по отношение на преимуществата на сегашната данъчна система ", споделят от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР