Лидерът на Беларус Александър Лукашенко в събота сутринта, 24 юни,

...
Лидерът на Беларус Александър Лукашенко в събота сутринта, 24 юни,
Коментари Харесай

Лавров: Лукашенко предложи помощ на Путин за Пригожин в събота сутринта

Лидерът на Беларус Александър Лукашенко в събота сутринта, 24 юни, " предложи на Владимир Путин да помогне за отбягване на кръвопролития и да позволи с мир обстановката с опита за протест ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за RT, представен от съветската работа на Би Би Си.

" Това предложение беше подкрепено от президента Путин и Вие знаете резултата ", добави министърът.

Пресслужбата на Александър Лукашенко заяви в събота вечерта, че създателят на ЧВК " Вагнер " се е съгласил да спре конвоя. Пригожин не е приказвал за това. Лично Лукашенко също не разяснява диалога с създателя на ЧВК " Вагнер ".

Преговорите, съгласно пресслужбата на Лукашенко, са били съгласувани с съветския президент Владимир Путин, който сутринта.
 Путин благодари на Лукашенко за потушаването на метежа
Путин благодари на Лукашенко за потушаването на метежа

Пригожин изоставя Ростов на Дон

Освен това в изявлението за RT Сергей Лавров сподели, че американският дипломат Лин Трейси се е свързала с съветски представители по отношение на опита за протест, с цел да обясни позицията на Вашингтон.

Според министъра Трейси е подчертала, че протестът на Пригожин е вътрешна работа на Русия, в която Съединени американски щати нямат нищо общо, и също по този начин е изразила вяра, че съветското нуклеарно оръжие ще бъде надеждно следено.
 Съединени американски щати са знаели, че Пригожин замисля нещо Обновена
Съединени американски щати са знаели, че Пригожин замисля нещо

Белият дом следи Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР