Лидерът на българското движение „Русофили“ Николай МалиновОтносно въпроса как българското

...
Лидерът на българското движение „Русофили“ Николай МалиновОтносно въпроса как българското
Коментари Харесай

Николай Малинов: Има разлика между това какво мисли българският народ и какво мисли избраното ръководство на страната

Лидерът на българското придвижване „Русофили“ Николай Малинов

Относно въпроса по какъв начин българското общество реагира на обстановката в Украйна: би трябвало да се каже, че Путин се употребява с най-голяма поддръжка в българското общество, спрямо всички останали водачи на европейски страни и страни от НАТО.

Така че в тази връзка съгласно мен е належащо да се направи разлика сред това какво мисли българският народ и какво мисли определеното управление на страната. И в тази връзка тъжният факт е, че мнението на хората се разминава с мнението на управлението. Съвременните изборни технологии, като цяло, наложени от Запада на народа ни със мощ, не разрешават русофилските настроения на хората да бъдат отразени в дейностите на управлението. Разбира се, ще се опитаме да продължим да поставяме старания, с цел да подсигуряваме, че настроението на хората по някакъв метод се отразява в активността на депутатите и управлението на страната.

Относно реакцията на България към възбраната за полета на самолета на Лавров в нашето въздушно пространство, а той извърши дипломатическата си задача – да води договаряния в Сърбия – бих го нарекъл кощунствена незначителност от страна на българските ръководители. В тази връзка към този момент излязохме с декларация, с която осъждаме това решение на България.

Защото тези, които поддържат военния способ за разрешаване на спора, точно те пречат на дипломата Лавров да се ангажира с най-важното, съгласно мен, в това отношение – търсенето на дипломатически път за развиване и споразумяване на връзките както с обособените хора страни по света, в това число европейски страни, и с Европа като цяло, и като цяло да се търсят разновидности на разнообразни дипломатически платформи, да се развива всичко това положително, което би могло да бъде основа за взаимноизгодно съдействие в духовното, културното, икономическото и във всяка област на връзките.

Разбира се, чакам да последва съответна твърда реакция от Русия, която не е в интерес нито на българина, нито на руснака – нито един народ в света няма, само че логиката на събитията, която имаме в този момент, е толкоз сложна., а ние ще работим и ще творим, и ще се опитваме да построяваме взаимоотношения в тези не лесни, само че в сложни времена.

източник: interaffairs.ru

превод: novinata.bg
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР