Лидерът на Български възход Стефан Янев коментира пред журналисти в

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев коментира пред журналисти в
Коментари Харесай

Стефан Янев отказа да заяви, дали ще подкрепи кабинет на мацинството с мандата на ПП

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев разяснява пред публицисти в Народното събрание, че мигрантският проблем съществува от години.

" Мигрантският проблем не е от през вчерашния ден. Този проблем е от години. Ние сме за стабилно и сложно решение на този въпрос - да не тръгваме след събитията да търсим отчасти решение на въпроса, а да се огледа в неговата комплексност'', съобщи Янев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че са желали чуване на вътрешния министър за активността на Министерство на вътрешните работи, какво би могло да се усъвършенства. По думите му става въпрос за система, от позиция на защита на държавните граници, предварителна защита, гонене и наказване на този вид закононарушение, когато има такова.

С години приказваме за мигрантския проблем и проблемите в Министерство на вътрешните работи, само че по този начин и не се откри досега министър, държавно управление, който с поддръжката на Народното събрание да реши въпроса със състава на гранична полиция, разяснява Янев и посочи, че активността се извършва от командировани чиновници.

На въпрос, обвързван с готовността на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да опитат да създадат държавно управление на малцинството, Янев отговори, че " сега по този начин, тъй като някой споделил нещо преди половин час, ние да разясняваме дали поддържаме или не, е несериозно ". Според него положителната вест е, че в последна сметка диалог в Народното събрание има.

Попитан задоволителна ли е оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, би трябвало ли да бъде поискана оставка на вътрешния министър и на министъра на защитата, и кой носи отговорност за протичащото се, Янев уточни, че отговорността се взема решение от други органи и не е въпрос на политическо говорене. По думите му оставките на служебните министри се вземат решение посредством сформиране на постоянно държавно управление.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР