Лидерът на Атака“ Волен Сидеров е обект на сигнал до

...
Лидерът на Атака“ Волен Сидеров е обект на сигнал до
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия получи сигнал срещу Волен Сидеров

Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров е обект на сигнал до новата антикорупционна комисия поради недекларирана от него компания, заяви Антикорупционният фонд в четвъртък.
Става въпрос за записано от депутата сдружение през октомври м.г., което обаче не е било отразено в подадените от него заявления за спор на ползи.
Според данните, изложени в сигнала на Антикорупционния фонд, Сидеров е станал основател и съучастник в комерсиално сдружение „ Галерия Стил “ ООД на 3 октомври м.г.
„ Видно от информацията, обществено налична в Търговския указател, господин Сидеров има мажоритарен дял от сдружението в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с заявен предмет на активност в региона на търговията с творби на изкуството и свързани с тях действия “, се споделя в известието.
В същото време послдната декларация за спор на ползи, подадена от водача на „ Атака “, датира от 28 април м.г.
“Към сегашния миг тази декларация е непълна и не отразява правилно имущественото положение на народния представител в нарушаване на член 39 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, а по този начин също и в нарушаване на член 15 от Закона за попречване и определяне на спор на ползи (седемдневен период за обявление на промени в обстоятелствата) до неговата анулация ”, се споделя в сигнала до антикорупционната комисия.
В новата комисия към този момент постъпиха няколко сигнала, като първият беше против депутата от Движение за права и свободи и медиен притежател Делян Пеевски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР