Лидерът Борусия (Дортмунд) допусна първа загуба през настоящата кампания и

...
Лидерът Борусия (Дортмунд) допусна първа загуба през настоящата кампания и
Коментари Харесай

РБ Лайпциг удари лидера Борусия и прекъсна негова феноменална серия в Дортмунд

Лидерът Борусия (Дортмунд) позволи първа загуба през актуалната акция и освен това вкъщи от РазенБалшпорт Лайпциг с 2:3 в среща от осмия кръг на немската Бундеслига. Това бе първо проваляне на " жълто-черните " от 41 семейства за състезание - 34 победи и 7 равенства. За последно Байерн бе спечелил с 1:0 на " Сигнал Идуна Парк " на 4 април 2015 година.

Голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг (4) им даде преднина още в самото начало. Марсел Забицер (10) след асистенция на Халстенберг и Юсуф Поулсен (25) след подаване на Брума обаче направиха обрата цялостен.

След почивката „ алените бикове “ получиха право да изпълнят 11-метров углавен удар и Жан-Кевин Огустен (49-дузпа) бе прецизен от бялата точка за 1:3. Положението на домакините се усложни още повече от директния червен картон на Сократис Папастатпулос, направил нарушаването за дузпата.

В 56-ата минута и гостите останаха в понижен състав, откакто Илзанкер също бе изпъден с втори жълт и надлежно червен картон. Пиер-Емерик Обамеянг (64-дузпа) пък понижи и даде очаквания на вестфалци, че ще могат да стигнат най-малко до точката. Това обаче не се случи и те позволиха първа загуба за сезона. В последните секунди Обамяенг пропусна самичък против вратаря, а Ярмоленко не съумя да направи добавка на опразнената врата.

Въпреки провалянето си Борусия (Дортмунд) остава на върха с 19 точки и на 2 пред Байерн. Република България Лайпциг е трети с 16 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР