Лично директорката на основното училище в Богданица е качила на

...
Лично директорката на основното училище в Богданица е качила на
Коментари Харесай

Директорката в Богданица качила лично файла за диктовката на...

Лично директорката на главното учебно заведение в Богданица е качила на флашка файла за аудиодиктовката от МОН на националното външно оценяване по български език и литература в 4. клас, съобщи самата тя. Елена Бойчева изясни, че очевидно на външната памет е имало и различен файл, който е бил стартиран простъпка вместо същинския. Не е ясно за какво авансово флашката не е била тествана. Според инструкциите за осъществяване на изпита тя би трябвало да е празна.

След като качих аудиофайла на флашката, го дадох на учебната комисия. Колежката го занесе в стаята, където записът е пуснат от квестор. Нито аз, нито тя, сме чули какво съдържа той, изясни директорката.

Тя самата въобще не влезнала при четвъртокласниците, а представителят на техническата комисия излязъл от изпитното помещение незабавно след предаването на флашката.

Запитана по какъв начин по този начин за грешката не се е схванало същия ден, когато МОН оповести изпитния вид, а чак при инспекцията на писмените работи от оценителите, Елена Бойчева отговори, че квесторите не са сравнявали наличието.

Те са от учебното заведение в Богданица, само че преподават в прогимназиален курс. При разпределянето им по изпитните зали от страна на РУО се търси точно липса на спор на ползи. Тъй като не са учители на четвъртокласници и директно не са заинтригувани какво тъкмо се е паднало и по какъв начин са се справили децата, те не са наблюдавали по-късно какво тъкмо е съдържал изпитният вид.

Бившият народен представител и някогашен зам.-областен шеф Петър Петров, който се е върнал отпред на учебното заведение в Богданица и сега го управлява, се застъпи за директорката, при която е извършено НВО. „ Тя е дълготраен сътрудник с опит, не съм я избрал инцидентно “, увери той и също бе безапелационен, че става дума за нелепа неточност по време на изпита.

След завръщането му Елена Бойчева е учител по съветски език в учебното заведение, като оказва помощ на новия остарял шеф да влезе в крайник след дългото си неявяване от позицията на ученически началник, откакто мина през районното кметство на „ Източен “ в Пловдив, през Народното събрание и Областната администрация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР