Личните предложенията на Асен Василев за данъчни промени са доста

...
Личните предложенията на Асен Василев за данъчни промени са доста
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Предложенията на Асен Василев за данъчни промени са фриволни и с доста недъзи

Личните предложенията на Асен Василев за данъчни промени са много фриволни. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Карлос Контрера, който отново ще съставлява Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет.

" Ако ги разгледаме в два проекта – политическия и професионалния - има много недъзи. В политически проект, както стана ясно от изказванията да вземем за пример на водача на ГЕРБ, това не е в съгласие с тях. Т.е. нарушена е естествената управническа процедура, когато управляваш в коалиция, да не си внасяш, какво ти хрумне, когато ти хрумне, а най-малкото да уведомиш своите сътрудници, да проведеш едни диалози. Тук ще направя една вметка и към локалната власт, и към Столичния общински съвет. До момента не са водени съществени политически диалози, просто претендентът за ръководител на Общинския съвет господин Бонев обикаля да си търси някакви гласове за поддръжка, което не е съществено. Защо го споделям? Същото прави и Асен Василев с налозите, това е същият метод. Той написа един отчет, един законопроект, хвърля го в Министерски съвет, той минава, след което какво ще се случи в Народното събрание е напълно друга тематика ", обърна внимание Контрера.

По думите му предложенията на финансовия министър са неприятни: " Защо предложенията са неприятни? Първо, тъй като когато приказваме за локалните налози и такси, това, което предлага Министерството на финансите – ние на общо съображение да увеличим данъчната основа, т.е. оценката на парцелите, което ще се отрази първо върху налог " Сгради “, второ – върху такса " Смет “ - аз не съм склонен, че има корелация сред пазарната цена на един парцел и данъчната оценка, защото това са две напълно разнообразни величини. Пазарната цена е резултат от търсенето на съответен вид парцели в съответни общини. Там може да има мощен умозрителен темперамент. Докато данъчната оценка на един парцел се прави върху n на брой – мисля, че са най-малко 20-30 индикатора, които се регистрират. Т.е. сега се прави опит за една акция – да съпоставяме круши с ябълки ",

Според Контрера не е вярно априори във всички общини, връзвайки данъчните оценки за нарастването цените на парцелите по Национален статистически институт, да бъдат увелени и налозите на хората, и то по време на рецесия: " Вторият проблем, който за мен е доста значим – за какво прагът за разплащания в брой би трябвало да падне от 10 000 на 5000 лв.? За да можем ние да станем в допълнение клиенти на банките, да плащаме безумно високите им такси? Това в действителност съгласно мен е предложение на банковото лоби и то не би трябвало да бъде одобрявано ", добави общинският консултант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР