Личните данни на повече от 60 млн. руснаци са пуснати

...
Личните данни на повече от 60 млн. руснаци са пуснати
Коментари Харесай

Данни на 60 млн. руснаци изтекли в интернет

Личните данни на повече от 60 млн. руснаци са пуснати онлайн, заяви в. „ Комерсант “, като се базира на Ашот Оганесян, създател на компанията DeviceLock, която е профилирана в отбрана на персоналните данни.

Предполага се, че доста от засегнатите хора са клиенти на Сбербанк. Огласени са подробни персонални данни и финансова информация за лицата. Изтичането е станало през август през профилиран конгрес, който към този момент е блокиран от " Роскомнадзор ". 

Източник на изданието, който е непосредствен до централната банка, удостоверил, че големи бази персонални данни са източени от Сбербанк. Друг събеседник споделил, че информацията е можела да бъде източена единствено от лице с административен достъп до нея. Оганесян е ревизирал 240 записа от базата данни и „ може да удостовери, че в тях се съдържат сведения за действителни хора със сметки в Сбербанк “.

От банката декларирали пред вестника, че кражбата на подобен размер данни е невъзможна, тъй като всички дейни инвеститори са няколко пъти по-малко. Освен това изтеклата информация не е задоволителна, с цел да се теглят пари от сметките на клиентите, тъй като липсват кодовете CVV, а всяка трансакция без показване на кредитна или дебитна карта изисква с изключение на номер също и СМС ключова дума.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР