Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат

...
Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат
Коментари Харесай

ЕК: 2,7 милиона европейци могат да бъдат засегнати от изтичането във Фейсбук


Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат наранени при абсурда с приключването от Facebook, който се развихри по отношение на активността на английската маркетингово компания „ Кеймбридж Аналитика “. Това заяви представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн в Брюксел.

„ По наши оценки персоналните данни на над 2,7 милиона европейци могат да бъдат наранени “, сподели той.

Европейският парламент по-рано предложения основателя на Facebook Марк Зукърбърг да даде пояснения по случая и да даде информация за ограниченията, които подхваща компанията за отбрана на персоналните данни на своите клиенти.

На 4 април управлението на Facebook разгласи, че започва редица нововъведения за повишение на сигурността на персоналните данни на клиентите на едноименната обществена мрежа, а също по този начин изрази мнението, че „ Кеймбридж Аналитика “ най-вероятно е събрала персоналните данни на 87 милиона клиенти на мрежата благодарение на наетата изследователска организация Global Science Research. В отговор на това съмнение от „ Кеймбридж Аналитика “ обявиха, че не могат да получат информация за подобен размер, защото са имали лиценз за потреблението на данните на не повече от 30 милиона души, получени от GSR. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР