"Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове

...
"Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове
Коментари Харесай

Джипита не искат да дават болнични за карантина

"Лични лекари сигнализираха, че не могат да издават болнични листове за така наречен доброволна карантина на лица, завърнали се от страни с разпространяване на ковид, защото за задачата би трябвало да се промени Наредбата за битка със заразните болести. Новият ковид не е включен в нея ". Това заяви пред БНР общопрактикуващият доктор и член на Управителния съвет на Лекарския съюз доктор Гергана Николова.

„ Няма по какъв начин да се позовем на в този момент съществуващите документи, тъй че ще изчакаме решението на министерството и на спешния щаб - дали ще включат това заболяване, и в случай че да - при какви условия, за кои пациенти. Задаваме въпроса по какъв начин ще бъдем уведомявани, че човек в действителност е бил на въпросното място “, сподели тя.

По думите ѝ даже да нямаме признаци, би трябвало да се отделим от останалите живеещи в дома, в случай че сме пътували в рискови региони. "Желателно е да се дезинфекцират дръжки на порти, да се носят маски. Ако температурата ни се увеличи, незабавно би трябвало да се обадим на персоналния ни доктор. Не бива да употребяваме публичен превоз, тъй като това може да бъде прекомерно рисково за близките ", безапелационна е Николова.

Д-р Гергана Николова изясни, че би трябвало да се посочи дали под формата на ТОРС (тежък изострен респираторен синдром) може да се одобри и коронавирусът и пациентите, които се одобряват като заразоносители, да получат карантина въз основа на този синдром, който е включен в Наредбата за битка със заразните болести. Тя добави, че на този стадий няма лек против рисковата болест.

В Италия - страната с най-вече случаи на ковид в Европа, болничните при карантина, която е наложена от управляващите, се заплащат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР