Личната история на актьора Димитър Маринов е поне толкова интересна,

...
Личната история на актьора Димитър Маринов е поне толкова интересна,
Коментари Харесай

Невероятната история на наш актьор, който излиза от затвора, бяга в САЩ и покорява Холивуд

Личната история на артиста Димитър Маринов е най-малко толкоз забавна, колкото и функциите му в киното. Репресиран поради капиталистически генезис, той лежи в пандиза поради опит за бягство от България с „ Ориент експрес ”.

По-късно приключва ВИТИЗ в класа на Коко Азарян и Тодор Колев. По време на турне с Илдъз Ибрахимова съумява да избяга в Съединени американски щати – със 112 $ в джоба и без да знае дума британски, оповестява bTV, написа Блиц.

Там Маринов, който още на 14 години е обикалял Европа с филхармония като цигулар, работи като махленски музикант и разносвач на пици… до момента в който не отива на прослушване в театъра в Сан Диего. Следват филми, сериали, реклами, шоута и турнета с имена като София Вергара, Доли Партън, Матю Пери и Клифър Съдърланд.

Ще го забележим и в новия филм на Спилбърг „ Зелена книга ”, където ще играе съветския виолончелист Юрий Тахт.

Пред bTV Маринов описа, че в действителност усетил приликите сред себе си и Тахт, само че 5 дни преди второто прослушване за ролята му споделили, че трябва… да свири на чело.

Намерил си учителка, взел чело чартърен и почнал да се учи: „ По време на подготовката с виолончелистката, която беше всеки Божи ден, жена ми искаше да се разведе с мен на третия ден, тъй като това чело й скъса нервите 4-5 часа всеки ден у дома. Децата се забавляваха, тъй като им беше смешно ”.

В последна сметка обаче взел ролята.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР