Либия в момента не е в състояние да увеличи доставките

...
Либия в момента не е в състояние да увеличи доставките
Коментари Харесай

Либия не може да замести Русия

Либия сега не е в положение да усили доставките на енергийни запаси за Европа, защото няма подобен запас, сподели либийският министър на петрола и газа Мохамед Аун. Той означи, че с цел да се усили добивът на нефт в Либия, е належащо да се приключи модернизацията на петролните уреди „ с дейно и транспарантно ръководство “.

Италианската петролна и газова група Eni по-рано разгласи желанието си да размени съветския нефт с интернационален нефт и спря сключването на нови контракти за доставки от Русия. През 2021 година 18% от суровия нефт, модифициран от Eni, е доставен от Русия.

На фона на войната в Украйна, западните страни започнаха да постановат антируски наказания, по-специално тези, свързани с енергийните запаси. Съединени американски щати постановиха възбрана за импорт на съветски нефт, редица петролни артикули, полутечен природен газ и въглища. Англия разгласи, че до края на 2022 година ще откаже да доставя нефт и нефтопродукти от Русия.

Според министъра на финансите на Съединени американски щати Йелън повишението на цените на петрола е неизбежно при положение на отвод за импорт на съветска сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР