Либия категорично не желае да изгражда центрове за мигранти на

...
Либия категорично не желае да изгражда центрове за мигранти на
Коментари Харесай

Либия отказа да прави центрове за мигранти, които се стремят към ЕС

Либия изрично не желае да построява центрове за мигранти на своя територия. Това съобщи либийският министър председател Файез ел Сарадж, представен от AFP.

По думите на Сарадж, който е водач на либийското държавно управление на националното единение, тази алтернатива е безусловно неприемлива. Той увери, че Либия не прави покупко-продажби с Европейски Съюз по въпроса и няма да одобри да ѝ бъде плащано, с цел да задържа незаконни мигранти да отиват на Стария континент.
„ Много съм сюрпризиран, че никой в Европа не желае да приема мигранти, само че желаят от нас да приемем стотици хиляди “, сподели Сарадж. Той изиска от Европейски Съюз да упражни напън върху страните, откъдето потеглят мигрантите и откъдето стартира трафикът на хора.
Припомняме, че в края на юни, на срещата на върха на Европейски Съюз, когато България още беше ръководител на Съюза, беше взето решение за метод на създаване на центрове за мигранти още в Африка и там да се гледат молби за бежански статут в Европейски Съюз. Чак при утвърдена молба съответният човек щеше да бъде допускан. Либия обаче е следващата несъгласна страна с този метод, след Мароко и Тунис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР