Либералният кандидат Рафал Тшасковски може да победи на втория на

...
Либералният кандидат Рафал Тшасковски може да победи на втория на
Коментари Харесай

Лек превес за опозиционния кандидат преди втория тур на изборите в Полша

Либералният претендент Рафал Тшасковски може да победи на втория на тур на президентските избори в Полша в неделя със напълно дребна преднина пред сегашния държавен глава реакционер Анджей Дуда, демонстрират две огласени през днешния ден допитвания, представени от Франс прес.

Според трети сондаж обаче президентът Дуда може да получи 53 % от гласовете против 47 на 100 за кмета на Варшава Тшасковски. Част от анализаторите считат, че е мъчно да се вършат прогнози, защото основен фактор ще е интензивността на гласоподавателите.

Подкрепен от главната опозиционна партия " Гражданска платформа ", Тшасковски печели поддръжка измежду гласоподавателите, които се притесняват, че победа на противника му ще даде на ръководещата партия " Право и правдивост " опция да продължи противоречивите си промени, най-много в региона на правораздаването, които Европейския съюз подлага на критика.

Привържениците на настоящия президент считат, че той е по-сериозен поръчител за опазване на редица обществени придобивки.

Изборите в началото бяха планувани за 10 май, само че бяха отсрочени поради пандемията от ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР