Libema Open, полуфиналАрина Сабаленка – Шелби Роджърс 7-6(6), 6-0Екатерина Александорва

...
Libema Open, полуфиналАрина Сабаленка – Шелби Роджърс 7-6(6), 6-0Екатерина Александорва
Коментари Харесай

Сабаленка и Александрова са финалистките в Хертогенбош


Libema Open, полуфинал

Арина Сабаленка – Шелби Роджърс 7-6(6), 6-0

Екатерина Александорва – Вероника Кудерметова 6-3, 6-1

Ариан Сабаленка доближи до втория си край от началото на сезона. Световната №6 записа двусетов триумф над Шелби Роджърс и доближи до заключителния конфликт на WTA 250 шампионата в Хертогенбош. Белорускинята бе съществено затруднена в откриващия сет, само че по-късно доминираше изцяло и стигна до залужен триумф.

В мача за купата нейна съперничка ще бъде 30-ата в ранглистата Екатерина Александрова, която надви над Вероника Кудерметова в другия полуфинал (6-3, 6-1).

Сабаленка записа по-малко асове (2-5) и направи повеч двойни неточности (4-2), само че все пак бе доста по-резултатна на сервис (45-31). И двете съпернички имаха по осем шанса за пробив, като Сабаленка оползотвори пет от своите благоприятни условия (63%), до момента в който Роджърс записа два брейка (25%).

Началото на мача бе равностойно, само че Сабаленка последователно започваше да играе все по-атакуващо, а офанзивите ѝ с форхенд от главната линия създаваха съществени проблеми на Роджърс. Белорускинята съумя да пробие за 4-2 и изглеждаше, че е сломила съпротивата на своята съперничка. Американката обаче върна брейка и възвърне равенството, а след това реализира поврат за 6-5.

Сабаленка обаче не разреши на международната №42 да затвърди пробива си и докара сета до тайбрек. Първата сложена поведе с 2-0, само че не съумя да задържи преднината си и Роджърс стигна до сетбол. Той бе избавен от Сабаленка, въпреки и с известна доза шанс, откакто при слайс бекхенд топката реализира контакт с мрежата. Малко по-късно пред белорускинята се откри опция за спечелването на сета, при която тя направи съперничката си безпомощна с безмилостен форхенд и надви със 7-6(6) в първата част.

Във втория сет конспирация на процедура нямаше. Сабаленка показва доста бърз и нападателен тенис, за който Роджърс по този начин и не съумя да откри отговор. Въпреки напъните на американката първата сложена осъществя три поредни пробива, оформяйки крайното 7-6(6), 6-0 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР