Ли не е бил виждан публично от два месеца и

...
Ли не е бил виждан публично от два месеца и
Коментари Харесай

Ли Шанфу: Мистериозното уволнение на министъра на отбраната на Китай намеква за проблеми на върха на правителството на Си Дзинпин

Ли не е бил виждан обществено от два месеца и Китай не е дал коментар къде е бил, за какво е бил уволнен или кой ще го замести.

Идвайки единствено няколко месеца след доста сходно изгубване и премахване, това подклажда повече спекулации, че може да има проблеми на самия връх на все по-непрозрачното държавно управление. < /p> Изображение: Руският президент Владимир Путин е посрещнат от китайския президент Си Дзинпин в Пекин на 17 октомври

За първи път бяха повдигнати въпросителни по отношение на това къде е бил Ли Шанфу в края на август, когато той пропусна среща във Виетнам.

>

Оттогава нищо не е било забелязано или чуто от него - подклаждайки интензивни спекулации за ориста му.

Ли беше една от най-високопоставените фигури в Китай, тъй като до момента в който министърът на защитата на Китай няма командна власт, както вършат в други страни, той беше и един от петимата държавни съветници на Китай, което го поставяше в най-високите ешелони на китайската комунистическа партия.

китайски корабна котва е предизвикала щета на балтийския газопровод, допуска Финландия

Все още не е ясно какво е направил неправилно, само че има някои улики.

Изображение: Ли не е виждан обществено от два месеца

Само седмици преди изгубването си, Си повика военното управление на Китай на среща в Пекин, където акцентира смисъла на политическата преданост и „ безспорното водачество “ на партията над армията.

Малко по-късно, двама ръководители на ракетните сили на Китай - елитно поделение, контролиращо нуклеарните и балистичните ракети на нацията - бяха ненадейно уволнени.

Приблизително по същото време отделът за развиване на оборудването на военните разгласи репресии против корупционните практики за публични поръчки, датиращи отпреди до 2017 година - тъкмо времето, когато Li Shangfu пое нейното управление.

Но въпреки да няма нищо ново в репресиите против корупцията, които лишават кариерите на партийни чиновници, преди този момент най-високопоставените жертви бяха обсъждани като съперници на Xi. < /p>

Ли обаче се счита за корав предан последовател.

Всъщност може да има друга причина за неочакваното му изгубване.

Но аферата се разрасна спекулации по отношение на престижа и преценката на президента Си.

Прочетете повече от Sky News:
Китайски транспортен съд „ нанесе вреди на балтийския газопровод “
Полицията сподели на чиновник „ помолил момиче да изпрати голи фотоси “

Това е вторият път единствено за три месеца, когато почитан чиновник и уверен предан последовател е бил прочистен.

Заглавията бяха в заглавията по целия свят през юли, когато тогавашният външен министър Чин Ганг най-сетне беше уволнен след седмици на отсъствие.

Говореше се, че е нарушил партийната дисциплинираност, като е имал извънбрачна връзка, само че това в никакъв случай не е било публично доказано.

Смяташе се, че Цин е имал беше необикновен любимец на господин Си и бързо беше нараснал над други, които изглеждаха по-квалифицирани.

Изображение: Qin Gang беше уволнен през юли. Говореше се, че е имал извънбрачна връзка. Снимка: AP

Двата случая не са ласкателни за президента, защото идват с имплицитното подстрекателство, че той избира „ несъответствуващите момчета “.

Някои коментатори даже намекнаха, че това сочи към известна степен на безпорядък във висшите ешелони на партията, система, която в този момент е толкоз централизирана под властта на един човек, че не действа безпрепятствено.

Други опровергават това, като настояват, че то демонстрира какъв брой сигурен е Си във властта си, че той е в положение да взема такива решения, без да се тормози за имиджа си или за следствията.

Но не се съмнявайте, че имиджът има значение, сигурно що се отнася до интернационалната общественост.

Наистина, във време, когато Китай обезверено се пробва да приветства задгранични вложения, с цел да даде подтик на неуверената си стопанска система, сходна липса на бистрота или пояснение не прави доста, с цел да продаде Китай като продуктивно място за правене на бизнес.

По нехайство неналичието на Ли Шанфу в действителност може да помогне за възстановяване на китайско-американските връзки.

Той беше обект на американски наказания и Китай отхвърля срещи на високо равнище сред военните, до момента в който тези наказания остават. Това затруднение към този момент е отстранено.

Но този финален епизод има доста по-негативни последствия и може би споделя доста за държавното управление на Китай при Си Дзинпин – система, която е все по-непрозрачна, ориентирана във вътрешността и не желаеща да изяснява неговите претекстове.

С течение на времето това не е безусловно известност, която ще му служи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР