LG Electronics (LG) показа най-новите си решения за отопление, вентилация

...
LG Electronics (LG) показа най-новите си решения за отопление, вентилация
Коментари Харесай

LG затвърждава позията си на Европейския HVAC пазар с решения за енергийна ефективност

LG Electronics (LG) сподели най-новите си решения за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) на Международния търговски панаир за санитария, отопление и климатична техника (ISH) 2023, който се организира във Франкфурт, Германия, от 13-17 март. Изложени на два щанда -„ Битови решения " и „ Промишлени решения ", водещите отговори на LG в промишлеността за дома и бизнеса обезпечават високата продуктивност и енергийна успеваемост, които европейските клиенти търсят.

Поради по-строгите екологични разпореждания и незадоволителното предложение на природен газ, европейският HVAC пазар следи възходящ интерес към термопомпени климатични системи, които могат да понижат въглеродните излъчвания и зависимостта от изкопаеми горива. В политиките на Европейският съюз и оповестената през 2019 година „ Европейска зелена договорка " е залегнало реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година Миналата година също по този начин беше разгласен проектът „ REPowerEU " за разширение на потреблението на възобновима сила до 2030 година, понижаване на потреблението на сила и зависимостта на изкопаеми горива.

Отразявайки актуалните пазарни трендове и уговорката за енергийна успеваемост, HVAC продуктите на LG на ISH 2023 демонстрираха качеството и цената, които трансфораха компанията в един от най-големите играчи в промишлеността. Посетителите на щанда „ Битови решения " се допряха до разнообразни артикули, предопределени за частни жилища, в това число термопомпи „ въздух-вода " (ASHP), употребяващи хладилни сътрудници с невисок капацитет за световно стопляне (GWP), усъвършенствани системи за вентилация с възобновяване на силата (ERV), надеждния бойлер на LG, както и системата за предпазване на сила (ESS) и решението за енергиен надзор на постройката (BECON) за интелигентно ръководство на силата.

Своят световен дебют на ISH 2023 направи чисто новият Therma VTM R290 Monobloc за жилищни приложения. Впечатляващата термопомпа с въздушен източник (ASHP) употребява хладилен сътрудник R290, който има доста по-нисък от GWP (GWP - 3) спрямо хладилните сътрудници, които нормално се употребяват в решения за отопление. Therma V R290 Monobloc обезпечава надеждно вътрешно отопление, като поддържа домовете удобно топли през най-студените месеци от годината.

Серията LG Therma V от високоефективни термопомпени климатични системи набира необятна известност на европейския пазар. Предоставяйки диференцирано потребителско преживяване, основано на съвременни технологии и комфортни енергоспестяващи функционалности, изключителните термопомпи „ въздух-вода " на LG означи нарастване на продажбите от повече от 120% през последната година. В по-голямата част от европейските страни, в които се развива HVAC бизнесът на компанията, в това число Франция и Германия, продажбите на термопомпи LG са се нараснали повече от два пъти през 2022 година

Продуктите на LG Therma V, като „ въздух-вода " решения, употребяват външен въздух за генериране на сила за изстудяване и отопление, което води до забележителна оперативна успеваемост. LG Therma V употребява 75% топлинна сила, извлечена от въздуха, и 25% електричество, като оказва помощ на семействата да понижат зависимостта си от изкопаеми горива.

Друго енергийно дейно решение на LG в светлината на прожекторите на ISH 2023, системата Multi VTM i Variable Refrigerant Flow (VRF), беше изложено на щанда „ Промишлени решения ". Оборудван със мощно еволюиралия AI мотор на LG, Multi V i усъвършенства икономисването на енергия с до 24,7 процента* посредством AI Smart Care, който употребява пространствено и ситуационно образование, с цел да контролира мощността на изстудяване и отопление. Решението също по този начин употребява AI Indoor Space Care на LG, с цел да поддържа равномерна вътрешна температура; автоматизирано включване на вътрешните модули в дадена зона, когато засече човешко присъсвие, и повторното им изключване, откакто хората изоставен населяваните пространства.

„ От новия Therma V R290 Monobloc до Multi V i, нашите най-нови HVAC решения показват уговорката на компанията да предизвиква по-енергийно ефикасен метод на живот, " споделя Джеймс Лий, началник на Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „ LG ще продължи да създава интелигентни, енергоспестяващи решения и ще се стреми да се приближи до въглеродна индиферентност. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР