LG Electronics добавя функционалност „умна къща“ към произвежданата електроника за

...
LG Electronics добавя функционалност „умна къща“ към произвежданата електроника за
Коментари Харесай

Домакинската електроника на LG - вече с Google Assistant и Alexa



LG Electronics прибавя функционалност „ интелигентна къща “ към създаваната електроника за дома и по този начин излиза с едни гърди напред от доста свои съперници. Компанията разгласи, че всички артикули през оставащите няколко месеца до края на 2017-та ще бъдат с интегриран Wi-Fi. Става дума за умни хладилници, климатици, перални и даже косачки.

И още – уредите поддържат както Гугъл Assistant, по този начин и Alexa на Amazon, тъй че потребителите сами могат да изберат коя платформа за интелигентна къща да употребяват.

Някои от функционалностите будят усмивка. Например, можете да запитате хладилника си какъв брой е леден, въпреки че надали ще тази функционалност ще ви би трябвало постоянно. От друга страна, надалеч по-полезна звучи функционалността от всяко помещение на дома, да питате сушилнята си какъв брой остава до края програмата и даже – да я включите от разстояние посредством смарт телефона си.

Южнокорейската компания LG е един от производителите на домакинска електроника, които над десетилетие редовно поставят огромни старания, с цел да създадат кухнята ни „ интелигентна “.

През 2002-ра компанията пусна на пазара смартладилник-фризер в американски жанр, който имаше на горния си похлупак компютър под Linux и 14- инчов LCD-монитор, инсталиран на вратата. Уредът обещаваше да автоматизира метода, по който пазарим и да усъвършенства хранителния ни режим. Това беше страхотна концепция, само че не донесе упования резултат - основно, тъй като беше изпреварила времето си.

От 4 години, към този момент са налице всички останали технолгии, които могат да създадат тази хубава концепция работеща: всеобщо нахлуване на смарт телефони, с които да се свържете и контролирате режима на работа на хладилника си, комфортна WiFi връзка (вместо дайлъп) с домашната мрежа и евтина компютърна мощност с чипсети за смарт телефони.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР