Лейтън Хюит заяви, че е много горд от отбора на

...
Лейтън Хюит заяви, че е много горд от отбора на
Коментари Харесай

Хюит: Гордея се с отбора, но този формат е тотално сбъркан


Лейтън Хюит съобщи, че е доста горделив от тима на Австралия макар днешната загуба от Канада на финала на Купа „ Дейвис “ . Воденият от някогашния №1 отбор отстрани Нидерландия и Хърватия, само че не съумя да извърви целия път и да върне трофея на Зеления континент за пръв път от 2003 година насам. Капитанът на австралийците също по този начин насочи рецензии към сегашния формат на шампионата, който дефинира като „ неуспех “.

„ Много съм горделив от това, което момчетата реализираха. Те дадоха всичко от себе си и оставиха сърцата си на корта. Направиха всичко, което аз и останалите членове на треньорския състав искахме от тях в продължение на целия сезон. Нашата работа като наставници е да оказваме помощ на играчите да демонстрират най-хубавото от себе си и мисля, че се оправяме добре. Препънахме се на последното ходило, само че все пак бе бих могъл да бъда по-горд от тима “ – съобщи Хюит.

„ В хода на годината в отбора се изявиха голям брой играчи и съм сигурен, че австралийските почитатели се гордеят с всеки един от тях. За страдание, нямаше по какъв начин да взема всички на финалния шампионат, само че тези, които не бяха тук, не стопираха да ни изпращат известия и да ни поддържат от вкъщи. Достигането до този край е доста огромен триумф и всеки тенисист, който тази година облече златистата фланелка, има заслуга за него “ – сподели още двукратният първенец от Големия шлем.

Тази година груповата фаза на шампионата се организира в четири града – Болоня, Хамбург, Глазгоу и Валенсия, а сцена на финалите беше Малага. Въпреки уверенията на ITF и уредниците от Kosmos Group обаче Хюит е безапелационен, че актуалният формат не е добър.

„ Всички знаят мнението ми по отношение на сегашния формат на шампионата. Ако би трябвало да приказвам съответно за тази седмица, ми стана мъчително за нидерландските играчи на двойки. Те са едни от най-хубавите и го демонстрираха в груповата фаза, само че на така наречен финали даже нямаха опция да играят. Аз и още доста хора повтаряме от години, че тази идея е тотално сбъркана, само че никой не слуша. Купа „ Дейвис “ има съществени проблеми, които просто закърпихме, вместо да решим съществено. Не мисля, че е заслужено да имаш мощни играчи на двойки, които даже не получават опцията да излязат на корта “ – приключи първенецът на Уимбълдън за 2002 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР