Левски загуби и втория си важен мач тази седмица, след

...
Левски загуби и втория си важен мач тази седмица, след
Коментари Харесай

Левски падна от ЦСКА - София с 0:2

" Левски " загуби и втория си значим мач тази седмица, откакто отстъпи с 0:2 против " ЦСКА-София " в дербито на XXVIII кръг на Първа лига. Загубата през днешния ден бе още по-болезнена от тази с 1:5 от " Лудогорец " в сряда, защото бе съпроводена от безобразно слаба игра от страна на " сините ". И двата гола бяха най-малкото, с което воденият от Николай Костов отбор се размина.

20-годишният вратар на " Левски " Иван Андонов имаше заслуга резилът за тима му да не е по-голям, откакто избави доста рискови удари на Фернандо Каранга на три пъти и по един път на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет. Именно Андонов обаче сбърка в 61-ата мин., когато излезе да избие топката, само че я прати в краката на Тобиас Хайнц и норвежецът откри за " ЦСКА-София ". След това вратарят на " Левски " не се оправи доста безапелационно в 77-ата мин., когато отби шут на Хайнц в краката на Каранга и той направи 2:0 при добавката. Отделно имаше и анулиран гол на Линдсет в 14-ата мин. поради игра с ръка на халфа на " ЦСКА-София ".

Това, което направи усещане на всички на стадиона, обаче бе нескопосаната игра на " Левски " във всички линии на терена. Груби неточности в отбрана, липса на синхрон сред играчите, подчинение при игра за първа топка, безхаберие и безпринципност в нахлуване. Всичко това предизвика нова вълна на неодобрение към треньора Николай Костов, който така и така е недолюбван от агитката на " сините ". Собственикът на " Левски " Наско Сираков обаче сподели, че има доверие към Костов и даже излезе с него на терена преди мача. След това Сираков изгледа дербито в компанията на новоизбрания президент на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Победата на " ЦСКА-София " пък снижи напрежението върху наставника на тима Нестор Ел Маестро, който пък е умишлен от много от " алените " почитатели за причина за слабата игра и резултати в последно време. Вицешампионите даже излязоха на второ място в класирането с 60 т., изпреварвайки най-малко за вечер " Черно море " (58 т.), който на следващия ден има мъчно посещение против " Локомотив " (Пд).

Въпреки всички ограничения, подхванати от полицията, още веднъж имаше грозни произшествия по трибуните. Преди мача органите на реда оповестиха, че са разкрили на трибуните доста скрити ракети, димки и самоделни взривни устройства, а пет от охранителните камери не работели. Въпреки това двете агитки се замеряха с бомбички. След почивката " сините " почитатели даже пробваха да нахлуят към съперниците си и се стигна до конфликти с полицията. При това имаше потърпевши, измежду които и дете, а най-после униформените направиха жива верига към терена.

" Ние не толерираме това, което се случи отвън терена и това, което направи агитката на ЦСКА. Не толерираме бомбите и ракетите, тъй като заплашва здравето на хората. Футболът е една игра и хората на стадиона би трябвало да се усещат спокойни. Трябва да седнем с Министерство на вътрешните работи и да забележим по какъв начин ще противодействаме на това, което се случва на трибуните. Трябва да се вземат ограничения, тъй като в случай че продължаваме по този начин, ще има смъртен случай, ще е късно ", разяснява след мача Георги Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР