Левски спечели с 1:0 гостуването си на Ботев Пловдив на

...
Левски спечели с 1:0 гостуването си на Ботев Пловдив на
Коментари Харесай

Левски спечели в завръщането на Ботев на „Колежа“ – СНИМКИ

Левски завоюва с 1:0 гостуването си на Ботев Пловдив на новооткрития стадион „ Христо Ботев “.. Историческият първи гол на ремонтирания стадион беше дело на Рикардиньо в 65-ата минута.

За Левски триумфът беше значима крачка в битката за Европа. Сините са четвърти във краткотрайното класиране с 51 точки. Пловдивчани са десети с 29.

Началото на дуела се забави с няколко минути поради огромна хореография с пиротехника от почитателите на домакините. После софиянци натиснаха, само че Попов и Уелтон изпуснаха положения за гол.

В последната минута на първото полувреме изчистена топка падна на крайници на Филип Кръстев, той шутира от придвижване, а ударът му мина на сантиметри над вратата на Ханкич.

Второто полувреме също стартира с пирошоу от почитателите на Ботев, което още веднъж докара до прекъсване на мача. Спирането този път продължи 15 минути, и двамата вратари Хидайет Ханкич и Пламен Андреев започнаха да си оказват помощ със загрявката и си отправяха леки удари.

В 63-ата минута Николай Минков проби по дясното крило и пусна паралелен пас на голлинията за Антоан Бароан. Той обаче направи пропуща на годината и от по-малко от два метра уцели гредата.

В идната офанзива Левски наказа пропуща. Пунчец, Ван Хертъм и Ханкич не се схванаха и Рикардиньо се разписа на празна врата за 0:1. До края Кръстев и Краев пропуснаха да създадат 0:2.

Ботев имаше две половинчати положения да изравни, само че не съумя. И то макар че реферът даде 15 минути добавено време.
 Ботев - Левски Снимка: facebook.com/botevplovdiv  Ботев - Левски Снимка: facebook.com/botevplovdiv  Ботев - Левски Снимка: facebook.com/botevplovdiv  Ботев - Левски Снимка: facebook.com/botevplovdiv  Ботев - Левски Снимка: facebook.com/botevplovdiv
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР