Левски се размина с отбори като ПАОК и Фенербахче и

...
Левски се размина с отбори като ПАОК и Фенербахче и
Коментари Харесай

Запознайте се с футболните джуджета, които изтегли Левски на жребия

Левски се размина с тимове като ПАОК и Фенербахче и изтегли допустимо най-благоприятния чоп, като ще се изправи против спечелилия от двойката Шкупи (Северна Македония) и Хегелман (Литва). И двата тима нямат богата история зад тила си, в това число и на европейско равнище.

Шкупи е от македонската столица Скопие. Отборът е правоприемник на ФК Слога Югомагнат и е образуван през 2012 година посредством сливането с ФК Албарса.

Подобно на Шкендия Тетово, Шкупи е тим насочен към албанското население в Северна Македония. Феновете му са най-вече албанци.

През сезон 2021/22 " гълъбите " станаха първенци на Северна Македония. През миналата акция пък приключиха на втората позиция и сграбчиха сребърните медали. Първенец стана Струга с 10 точки пред Шкупи.

Потенциалният противник на Левски е част от елита на Северна Македония от сезон 2014/15, откакто победи във втора дивизия.

Най-скъпият футболист в състава на Шкупи е костариканецът Фреди Алварес, който съгласно Transfermarkt е оценен на 800 хиляди евро.

Другият конкурент, против който може да се изправи Левски, е Хегелман от Литва. Отборът от Каунас е основан през 2009 година и това е неговото историческо първо присъединяване в европейските клубни шампионати.

Хегелман прави своя дебют в първото равнище в Литва през 2021 година, като приключва на 5-о място, а във втория сезон в " А " група приключва на 4-а позиция, с което си обезпечава и първото присъединяване в квалификациите в Лигата на Конференциите.

Хегелман играе домакинските си мачове на подготвителната база на националния тим на Литва, която е с потенциал от 500 места. Старши треньор е Андриус Скерла.

Най-известният футболист на Хегелман е вратарят Томас Сведкаускас, който стартира своята кариера в академията на Фиорентина, като минава през редица тимове в Италия като Рома, Пескара и Асколи. Въпреки това обаче Сведкаускас няма нито един мач в елита на Италия, написа dsport.bg.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР