Левски привлече руския волейболист Евгений Банов. 23-годишният състезател, който може

...
Левски привлече руския волейболист Евгений Банов. 23-годишният състезател, който може
Коментари Харесай

Волейболният "Левски" взе руснак по препоръка на Пламен Константинов

Левски " притегли съветския волейболист Евгений Банов. 23-годишният играч, който може да играе като посрещач и диагонал, е бил предложен на сините от селекционера на българския народен тим Пламен Константинов.

Банов идва в " Левски " чартърен от " Локомотив " (Новосибирск), където Константинов е треньор. През този сезон състезателят играеше като преотстъпен в " Югра-Самотлар ". Отборът от Нижневартовск обаче изпадна във финансова рецесия и Банов е решил да потърси ново предизвикателство.

" Дойдох тук да се развъртвам като волейболист и да натрупвам опит в мачовете. За мен задачата постоянно е успеха и се надявам да запишем допустимо повече с новите ми съотборници ", съобщи Банов в първото си изявление като състезател на " Левски ".

" Играх към три месеца за различен клуб в Русия и заради няколко аргументи се наложи да го напусна. Пламен Константинов и управлението на " Локомотив " взеха решение да отпътува за София и по този начин се озовах тук ", изясни 207-сантиметровият волейболист.

Той тренира с новия си тим от четвъртък и се чака да направи дебют във вторник. Тогава сините посрещат холандския " Орион " (Дьотинхем) в първи мач от 1/16-финалите на третия по мощ европейски клубен шампионат - " Чалъндж къп ".

Двубоят ще се играе в зала " Универсиада " с начален час 19.00. " Очаквам да покажем добра игра и да спечелим. Надявам се повече почитатели да дойдат в залата и да ни поддържат ", сподели още Банов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР