Левски приема Локомотив София в един от най-интересните мачове от

...
Левски приема Локомотив София в един от най-интересните мачове от
Коментари Харесай

Левски гони убедителен успех срещу Локо София

Левски приема Локомотив София в един от най-интересните мачове от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е през днешния ден от 17:30 часа на стадион „ Георги Аспарухов” и ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT. В Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от конфликта сред „ сините” и „ червено-черните”.

Възпитаниците на Станимир Стоилов не престават борбата за одобряване в Топ 6, като даже гледат към третото място, заради което ще се опитат да реализират безапелационен триумф през днешния ден. „ Железничарите” пък се борят за своето оцеляване в елита.

В предишния кръг Левски записа първа загуба от 30 октомври насам в формален мач. Столичани отстъпиха с 1:2 на Лудогорец, макар че изиграха доста мощно първо полувреме и надиграха съперника си. В същото време Локомотив стигна до значима победа над Ботев Враца с 1:0 и прекъсна серията си от 4 мача без победа.

Треньорът на „ сините” Станимир Стоилов има някои кадрови проблеми за решение. Домакините ще бъдат без санкции Андриан Краев, а в последния миг ще се взема решение за присъединяване в мача на капитана Николай Михайлов и бранителя Ноа Сонко Сундберг. Стражът през вчерашния ден организира пълноценна подготовка, откакто получи контузия във визитата в Разград. Ако той не може да стартира от първата минута, то на вратата ще бъде Пламен Андреев. Сундберг напусна прибързано вчерашното занятие. От „ Герена” не разкриха какво е положението на национала на Гамбия, който е корав титуляр в състава напролет. Ако не успее да се възвърне за дуела през днешния ден, то паралелно до Хосе Кордоба в защита ще играе Келиан ван дер Каап. Мъри ще се завърне към скица на игра 4-3-3. Крайни бранители ще са Патрик-Габриел Галчев и Цунами, а в средата на терена ще работят Филип Кръстев, Георги Миланов и Илиян Стефанов. Триото в офанзива ще включва Марин Петков, Уелтън и Билал Бари.

В навечерието на мача Локомотив се укрепи с нов футболист – хърватинът Фране Чиряк. Очаква се той да остане запаса. Наставникът Иван Колев няма да може да разчита на централните бранители Пламен Крачунов и Йоргос Кацикас, които са осъдени. Вместо тях в центъра на ариегарда ще играят Дейвид Малембана и Божидар Кацаров. Най-вероятно нападението ще бъде водено от юношата на Левски Илия Димитров, а запаса ще остане Димитър Митков. „ Железничарите” ще разчитат и на още футболисти, минали през „ Герена”. Това са вратарят Александър Любенов, бранителят Мики Орачев и халфът Симеон Славчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР