Левски постигна първата си победа срещу съперник от топ 6

...
Левски постигна първата си победа срещу съперник от топ 6
Коментари Харесай

Левски пречупи десет от Черно море и нанесе първа загуба на моряците през кампанията

Левски реализира първата си победа против противник от топ 6 от началото на сезона, откакто надигра с минималното 1:0 вкъщи състава на Черно море в дербито на 14-ия кръг в родната Първа лига.

С триумфа си на " Герена " " сините " нанесоха и първа загуба на варненци през акцията, след която към този момент всички 16 тимове в българския хайлайф имат позволено най-малко едно проваляне.

Ключовият миг в срещата сред Левски и Черно море пристигна в средата на първата част, когато гостите останаха с човек по-малко след изгонването на Влатко Дробаров, който получи пряк червен картон за рисково влизане в краката на Джавад Ел Джемили.



Въпреки численото си предимство на терена обаче момчетата на Николай Костов стигаха мъчно до рискови обстановки пред противниковата врата, само че това се промени в 57-ата минута.

Ел Джемили напредна в половината на " моряците " и с отлично осъществяване от отдалеченост вкара единственото попадение в мача, с цел да донесе и трите точки на своя отбор. При гола обаче трябваше да се означи и неубедителната интервенция на стража Иван Дюлгеров, който трябваше да види по какъв начин топката минава зад тила му и влиза в мрежата за крайното 1:0.

Победата изкачи краткотрайно Левски до 4-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, до момента в който в това време Черно море резервира 2-ото място с 29 пункта макар първото си загбуа през сезона. Футболистите на Илиан Илиев обаче имат и мач повече по отношение на част от директните си съперници на върха в подреждането.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР