Левски победи ЦСКА с 2:0 на Националния стадион Васил Левски

...
Левски победи ЦСКА с 2:0 на Националния стадион Васил Левски
Коментари Харесай

Левски потопи за 3 минути 10 от ЦСКА

Левски победи ЦСКА с 2:0 на Националния стадион „ Васил Левски ” в дербито от 11-ия кръг на efbet Лига. " Червените " приключиха мача в понижен състав след червен картон на Иван Турицов.

В 10-ата минута Левски пропусна отличен късмет за гол. Уелтън развинти Турицов отляво, навлезе в наказателното поле и подаде към Попов. Нападателят с превъзходен пас изведе Роналдо, който от 5-6 метра насочи удар, само че Бусато избави. Натискът в " синьо " продължи и малко по-късно Филип Кръстев нахлу в наказателното поле отдясно и пусна паралелен пас, само че състезател на символичните домакините не съумя да засече. 

Противно на протичащото се на терена ЦСКА вкара гол, който обаче беше анулиран. Хосе Кордоба сбърка в половината на " алените " след осъществяване на корнер, което разреши на противника да провежда контраофанзива. Гарсес получи на крилото и пусна към Лазар Туфегджич, който насочи удар, само че Пламен Андреев се оправи. При опита на Кордоба да почисти топката, той я прати в тялото на вратаря, а по-късно кълбото се оплете в мрежата. След намесата на ВАР обаче се оказа, че има засада на сърбина.



В 28-ата минута ЦСКА получи право да извърши директен свободен удар отляво на наказателното поле. Защитата на Левски почисти, само че топката се озова в Джонатан Линдсет на границата на наказателното поле, а норвежецът със страховит удар прати кълбото в страничната греда.

В 34-ата минута " сините " пропуснаха нова отлична опция. Роналдо напредна отдясно и пусна към Миланов в наказателното поле. Седмицата опита да откри Попов, само че Бусато изпревари нападателя и улови. Шест минути по-късно Амос Юга пресече подаване на Кордоба и незабавно насочи удар от към 20 метра, само че безпределно неопределено.  

В началото на втората част прехвърчаха искри сред Георги Миланов и Амос Юга, като двамата получиха жълти картони. В 58-ата минута Филип Кръстев, който получи удар малко преди този момент, беше сменен от Илиян Стефанов. 

В 78-ата минута " сините " поведоха. Илиян Стефанов поде офанзивата през центъра, след което комбинира с Попов. Десетката изведе Стефанов в наказателното поле, Бусато излезе да го пресреща, получи се рикошет в бранител на ЦСКА, при което Стефанов се озова на празна врата и прониза противника, както го стори и във финала за Купата на България.

В 82-ата минута Левски вкара втори гол. Символичният хазаин провежда нова отлична офанзива отдясно. Роналдо напредна и с приказен пас откри оставения самичък на границата на наказателното поле Уелтън, а бразилецът с удар в далечния ъгъл вкара за 2:0. 

В 90-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко. Иван Турицов удари с лакът в лицето Уелтън. Драганов в началото сподели жълт картон, само че откакто прегледа ситауцията на ВАР изгони бранителя на " алените ". 



Снимки: LAP.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР