Левски настоя Хайдук да публикува позиция, осъждаща агресивното и провокативно

...
Левски настоя Хайдук да публикува позиция, осъждаща агресивното и провокативно
Коментари Харесай

„Левски” настоява „Хайдук” да осъди агресията в Задар

" Левски " настоя " Хайдук " да разгласява позиция, осъждаща " агресивното и провокативно " държание по отношение на българските почитатели в Задар. След конфликтите през нощта бяха задържани 22-ма " сини " последователи, а една от колите им бе опожарена.

Предлагаме ви позицията на " Левски ", публиикувана на формалния уебсайт:

" Предстоящият мач сред " Хайдук " и " Левски " от втори прелиминарен кръг на Лига Европа беше съпроводен с неприятни произшествия. Вчера от български публицисти и нашата делегация в града беше получена информация, че е имало няколко обстановки в Сплит, при които наши последователи са били предизвикани и атакувани от почитатели на " Хайдук ". В резултат на това локалните управляващи са лимитирали доста напредването на българската група из града.

В ранните часове на днешния ден в град Задар (на към 150 км от Сплит) също е имало произшествия. Наши последователи са били атакувани от почитатели на " Хайдук ". В разследване на офанзивата е бил опожарен и автомобил на български жители. Това е довело до спор, вследствие на който над 20 наши последователи са краткотрайно арестувани в Задар. Има и потърпевши почитатели, които са били откарани до локалната болница.

Клубът желае да благодари за бързите дейности на Външно министерство, Посолството на Република България в Хърватска, представителя на българската полиция, който пътува с нашата делегация, както и на личната ни делегация. Предприети са ограничения нашите последователи да бъдат предпазени и да им бъдат обезпечени нужното отношение и условия. Очакваме в ранния следобяд те да бъдат освободени.

За този случай публично сме уведомили " Хайдук " и сме настояли да разгласяват обществена позиция, осъждаща агресивното и провокативно държание по отношение на българската група. За тези събития е известен и делегатът на УЕФА за мача.

Очакваме след осъществяване на техническата конференция през днешния ден, да бъде оповестена спомагателна информация по отношение на ограниченията свързани с визитата на мача тази вечер ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР