Левски може да преотстъпи младия нападател Борислав Рупанов (18 г.). През

...
Левски може да преотстъпи младия нападател Борислав Рупанов (18 г.).
През
Коментари Харесай

Разкритие: Левски търси отбор на млад нападател

Левски може да преотстъпи младия нападател Борислав Рупанов (18 г.).

През есента той бе част от дублиращия състав, който се подвизава в Югозападната Трета лига. В края на акцията обаче бе привикан от Станимир Стоилов при мъжете. Той бе употребен пет пъти от старши треньора, само че по този начин и не съумя да се разпише.

Централният нападател даже стартира като титуляр в гостуването на Спартак Варна, приключило 2:2. С привличането на Рикардиньо Рупанов няма да получава доста шансове напролет. Затова и от „ Герена “ му търсят тим, в който да записва повече игрови минути.

От „ Герена “ ще преотстъпят и нидерландеца Нейтън Олдър, който ще премине в последния в класирането Спартак Варна. През есента той мъчно намираше място в групата на тима. 20-годишният халф бе на терена в общо 5 дуела във всички шампионати, като престоя на терена по-малко от 30 минути.

Със сигурност треньорът Станимир Стоилов ще вземе млади играчи от школата на подготвителния лагер в Дубай, където ще следи изкъсо развиването им.

Междувременно Левски се приближава до подписа на централния бранител Кристиан Димитров. Предстоят финални диалози сред двете страни, като се чака те да завършат със притискане на ръце. Ако всичко е наред, то той може да тръгне с тима на подготовка в Дубай още на 2 януари. През предходната седмица играчът и сътрудниците му към този момент са били в канцелариите на „ Георги Аспарухов “, където са водили договаряния.

Само преди дни 25-годишният футболист стана свободен сътрудник. Бранителят приключи контракта си с Хайдук Сплит. Той се оказа непотребен в този клуб. През есента някогашният национал по този начин и не игра в турнирен мач, като 14 пъти бе на аварийна пейка. Той взе участие в 1 дуел за купата – при 5:1 над Техничар, в който престоя на терена единствено 34 минути. Всъщност през цялата 2022 година Димитров има единствено една среща за състезание. И тя е за румънския ЧФР Клуж, в който игра като преотстъпен напролет. Този клуб обаче не се възползва от опцията да го задържи в състава си.

Кристиан на два пъти бе мечтан мощно от Левски – през лятото и в края на 2019 година. Тогава сините бяха водени от Петър Хубчев, който познаваше чудесно качествата му от взаимната им работа в националния тим. Първия път Димитров реши да остане в Ботев Пловдив. След това избра офертата на Хайдук. В този клуб обаче по този начин и не се утвърди като корав титуляр. Интерес към бранителя има и от Берое, само че сините са „ по-висока топка “.

Левски към този момент реализира един трансфер преди Нова година. Сините привлякоха бразилския нападател Рикардиньо. За правата на 21-годишния нападател не бе плащана трансферна сума. Той пристигна от Гремио, който ще получи стабилен % от бъдеща продажба на Рикардиньо в чужбина. Бразилецът подписа контракт за 3 години. Интересното е, че бразилецът също като Димитров имаше проблеми през миналите 12 месеца. В тях той по този начин и не вкара гол в турнирен мач – не се разписа нито за Гремио, нито за Атлетико Гоянензе.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР