Левскари от Хисаря с кауза – да зарадват самотни възрастни

...
Левскари от Хисаря с кауза – да зарадват самотни възрастни
Коментари Харесай

Левскари от Хисаря с кауза – събират средства за самотни възрастни хора

Левскари от Хисаря с идея – да зарадват самотни възрастни хора от Пловдивска област. Привържениците на сините от ПК " Синя цитадела Хисаря " провеждат благотворителен футболен шампионат, който ще се организира на 16 април на стадион „ Крепост “.

Събитието ще се случи взаимно с „ Левскарски Великден “. Идеята е да бъдат направени 200 пакета с артикули от първа нужда, които да бъдат раздадени на нуждаещите се. Средствата за тях ще се събират до 1 март.

Записването за шампионата към този момент стартира. Формата на шампионата е от 16 тима, заради съществуването на 2 терена.Всички искащи да вземат присъединяване би трябвало да заплатят такса от 100 лева

Това не е първата сходна самодейност на почитателите на Левски. През предходната година идеята на шампионата бе да се съберат средства за бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря. Той бе подсилен от десетки патриоти и от община Хисаря. Събрани бяха 15 350,27 лв. и паметникът към този момент се създава от статуя Дишко Дишков от Сопот.

На извършеното предходната седмица съвещание Общински съвет Хисаря утвърди и мястото, на което ще бъде подложен монументът. Апостолът ще огрява парка, намиращ се директно преди СПА хотел " Хисар " - на бул. " Генерал Гурко ".

„ Респект към всички вас, спомогнали нашата концепция да се трансформира в действителност!”, написаха във Facebook страницата си левскарите.

В хисарския квартал Веригово Дякона е имал укритие и правилни хора, които са го подкрепяли в битката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР