Левон Хампарцумян коментира избора за финансов министър в кабинета Денков-Габриел

...
Левон Хампарцумян коментира избора за финансов министър в кабинета Денков-Габриел
Коментари Харесай

Хампарцумян посочи основната цел на политиците

Левон Хампарцумян разяснява избора за финансов министър в кабинета " Денков-Габриел " Асен Василев.

" Очевидно, че в тази настройка това е единственото допустимо нещо, доколкото разбрах от проектопремиера. Ние допускаме, че той се учи от личните си неточности. Ще забележим като стане финансов министър какво ще прави, по този начин или другояче има парламент, който го управлява, има го и Министерския съвет. Финансовият министър е доста мощна фигура, само че не е всесилен ", каза председателят на Български конгрес на бизнес водачите (БФБЛ).
-->
Според него главната цел на всички политици е да получат достъп до обществените пари.

" Имайте поради, че има бюджет за систематизиране. Поне стопанската система, Слава Богу, още върви релативно добре. Има едни 15 милиарда, които чакат някой да ги вземе, т.е. да ги разпредели. Така че това е много мощен мотиватор да се направи държавно управление ", допълни Хампарцумян в ефира на Bulgaria ON AIR.

" По принцип всяко държавно управление го прави с концепцията да изкара цялостен мандат, след това според от дейности, бездействия, взаимоотношения и от средата, изкарва колкото изкарва. Ние през днешния ден не можем да знаем дали някакво конституционно болшинство би било задоволително, с цел да прокара конституционни промени. Може пък да се скарат за други неща през това време. Днешните политици страдат от липса на подготвеност, само че его не им липсва по никакъв начин ", разяснява ръководителят на БФБЛ.

Той счита, че е доста мъчно да се разграничи нападателната самоувереност и непросветеност от лидерските качества.

" Чуждите посолства, в случай че имаха толкоз въздействие върху това по какъв начин ще се подреди страната, щяха да ни наредят доста по-добре. Аз съм се виждал с задоволително доста хора, непознатите посолства нямат такава роля, каквато се пробват да им преписват ", безапелационен е Левон Хампарцумян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР